vineri, 20 mai 2022
AcasăLa ziDW: Lozinca „Vrem o țară ca afară!“, înlocuită cu „Vrem afară!“

DW: Lozinca „Vrem o țară ca afară!“, înlocuită cu „Vrem afară!“

Potrivit Deutsche Welle, lozinca „Vrem o țară ca afară!“ a rămas fără glas în ultimii ani. I-a luat locul imperativul „Vrem afară!“ a sute de mii de români care emigrează în fiecare an pentru o viață mai bună.

Românii, cei mai săraci din Europa

Studiile arată că 1,5 milioane de români trăiesc la limita sărăciei, fiind nevoiți să supraviețuiască cu 25 de lei pe zi, sumă care este de șase ori mai mică decât media europeană. Unele familii cu mai mulți copii trebuie să se descurce cu sariul minim pe economie, pe care îl câștigă de regulă tatăl. Cu toate acestea, românii cheltuiesc 26% din costurile pe consum față de media europeană de 13%. Sigur că trebuie să ținem seama de raportul dintre venituri și costul alimentelor, acestea din urmă fiind comparabile cu prețurile din țările dezvoltate.

Articolul integral, în Deutsche Welle!

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE