Echipe medicale din mai multe zone ale lumii duc o luptă contracronometru pentru viața unui bebeluş | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

Echipe medicale din mai multe specialităţi şi zone ale lumii duc o luptă contracronometru pentru viața unui bebeluş din judeţul Botoșani, de nici măcar o lună.

Micuţul Ianis a venit pe lume pe 29 iulie, printr-o operaţie de cezariană. Copilul a avut 3.580 de grame la naştere şi a fost notat cu nota 7 la 1 minut şi nota 8 la cinci minute de viaţă.

Înainte de naştere, însă, micuţul a fost diagnosticat cu o malformaţie congenitală complexă la nivelul unui ventricul şi aortei. Imediat după ce a venit pe lume, cadrele medicale au început demersurile pentru ca micuţul să poată avea o şansă la viaţă.

Pentru că acesta avea nevoie de o intervenţie extrem de complexă pe cord, s-au obţinut avizele unei clinici de specialitate din Milano. Mai rămânea, însă, ca bebeluşul să fie transportat în Italia cât mai repede.

Citește și: Maia Sandu: sprijinul Germaniei consolidează securitatea regională

Medicii botoşăneni au obţinut avizele de la Casa de Sănătate pentru deconturile intervenţiei şi de la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pentru transportul micuţului cu un avion SMURD.

În cursul zilei de miercuri, o adevărată armată de oameni s-a pus în mişcare pentru a-i da copilului o şansă.

O ambulanţă SMURD cu medic neonatolog şi medic urgentist a preluat micuţul din Maternitatea de la Botoşani şi l-a transportat pe aeroportul Salcea. Acolo a aterizat un avion SMURD, dotat cu aparatura necesară pentru a-l putea transporta peste graniţă pe micuţ. Acesta a fost dus la Milano, unde a fost preluat de o echipă de medici din clinica italiană.

Continuarea, în Monitorulbt.ro

Citește și: Alegeri SUA. Michelle Obama: Trump se folosește de comentarii misogine și rasiste ca substitut pentru idei și soluții reale

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related