Ecoinsule digitalizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor, prezentate la Cluj-Napoca

Data:

În Cluj-Napoca are loc vineri o expoziţie de prezentare a unor ecoinsule digitalizate – containere de gunoi pentru colectare selectivă. Fiecare oraș din România va primi bani prin PNRR pentru cumpărarea acestor sisteme de colectare a deșeurilor.

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, a declarat, vineri, la Cluj, că invită primarii din toate oraşele ţării să vadă cum funcţionează o serie de sisteme inteligente de gestionare a deşeurilor, niște ecoinsule digitalizate, care sunt prezentate într-o expoziţie organizată la Cluj-Napoca.

„Invit toate primăriile din toate oraşele din ţară să vizioneze, să viziteze aceste sisteme inteligente, pentru că sunt pentru oraşele care vor să facă un pas înainte, care vor să administreze mult mai responsabil domeniul gestionării deşeurilor. Este primul pas, cel al construirii infrastructurii. Urmează partea şi mai grea, probabil, de comunicare, de conştientizare la nivelul cetăţenilor, de dialog permanent, constant, cu fiecare familie, cu fiecare cetăţean din fiecare oraş, în încercarea de a-i convinge să folosească sistemele acestea, să colecteze selectiv”, a spus ministrul Tanczos Barna, într-o declaraţie de presă susţinută alături de primarul Emil Boc.

Citește articolul integral pe Monitorulcj.ro

Citește și: VIDEO 3 etape prin care se radicalizează societatea românească. Mai întâi se construiește dușmanul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: monitorulcj.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Percheziții DNA la Primăria Gropeni. Este vizat liberalul Stan Malinche, primarul comunei | De Brăila

DNA Galați efectuează, joi dimineață, mai multe percheziții în...

Sistemul de Garanție-Returnare dă rateuri. De ce nu funcționează | Ziarul de Iași

Sistemul de Garanție-Returnare dă rateuri. Deși ar trebui să...

Lucrările la tronsonul Chiribiș – Biharia, din Autostrada Transilvania, vor începe abia anul viitor | Bihoreanul

Lucrările la tronsonul Chiribiș – Biharia, de 28,55 kilometri,...