Ediție specială Karpatia Horse Show: calificări pentru Jocurile Olimpice de Vară de la Paris 2024

Data:

spot_img

Karpatia Horse Show revine cu o ediție specială: calificare pentru Jocurile Olimpice de Vară de la Paris 2024. Performanța sportivă de anul acesta va fi dusă la un alt nivel, iar alături de ea și activitățile din cadrul evenimentului.

„Pe scena Micul Trianon vor urca mai mulți artiști de seamă, iar activitățile în aer liber se vor extinde.Ne revedem pe Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova în perioada 22 – 24 septembrie pentru a celebra apartenența la lumea ecvestră. Biletele au fost puse în vânzare și pot fi achiziționate cu o reducere de până la 65% până pe data de 27 august”, precizează Karpatia Horse Show.

Concurs complet – Dresaj

În cadrul probei de Dresaj fiecare pas și mișcare a calului și călărețului sunt atent cântărite de echipa de arbitri, iar accentul este pus pe controlul calului.

„Coamele cailor sunt împletite, călăreții poartă mănuși, jobene și o vestimentație pe măsură. Cuplul călăreț-cal trebuie să execute o serie de mișcări impuse, primind note de la 1 la 10. Criteriile constau în acuratețea mișcărilor, echilibru, suplețe, grad de cooperare al calului, viteza de reacție, fluența și precizia execuției, corelarea mișcărilor la pas, trap, galop, opriri la comandă, atenția și încerederea acordată călărețului. În cazul calului se notează reacția acestuia la execuția comenzilor, în cazul călărețului se ține cont de corectitudinea poziției, claritatea comenzilor către cal. Se notează, de asemenea și armonia cuplului călăreț-ca”, precizează Karpatia Horse Showl.


Concurs complet – Cross Country

Emoțiile cele mai mari sunt în cadrul probei de Cross Country, întrucât obstacolele fixe și masive sunt așezate pe un teren variat, ceea ce sporește gradul de risc. Se vor executa sărituri peste bușteni, șanțuri și alte obstacole naturale. Caii vor galopa prin apă si vor sări in fântâna în formă de cruce din fața palatului Micul Trianon. Un alt obstacol spectaculos (tip key-hole) a fost amenajat între doi stâlpi de înaltă tensiune, dezafectați.

„În cadrul probei de Cross Country calul trebuie să parcurcă o distanță mare cu viteză crescută, aproape dublă față de cea pentru sărituri obstacole. În funcție de dificultatea clasei, timpul optim pentru parcurgerea traseului este de 6-10 minute, iar distanța traseului variază între 900 m și 6.000 m, în funcție de categoria la care se concurează” arată Karpatia Horse Show.

Citește și: Fostă consilieră a lui Ciucă: Mulți dintre cei care se revoltă acum nu ar vrea în preajmă oameni sau copii cu dizabilități


Concurs complet – Obstacole/Show Jumping

În cadrul probei de Obstacole se testează abilitățile tehnice de a conduce calul, de a sări, atât ale călărețului, cât și ale calului, inclusiv suplețea și condiția fizică a acestora: `Se penalizează depășirea timpului, refuzul de a sări și căzăturile. Pentru a se considera că a terminat concursul, cuplul călăreț-cal trebuie să parcurgă integral toate cele trei probe, iar câștigător este cuplul călăreț-cal care, după toate cele trei probe de concurs, a acumulat cele mai puține puncte de penalizare în timpul cel mai bun”.


Atelaje/ Driving

Probele de atelaje au  loc pe un traseu marcat cu conuri așezate la o distanță exactă. La capătul fiecărui con se află o bilă. Căderea acesteia indică o greșeală ce atrage puncte de penalizare.  În proba de conuri se străbate un traseu contra cronometru în care se puncteză timpul, dar și greșelile.

Atelajele sunt o probă de încredere între driver și cal, aceștia trebuind să găsească o sincronizare perfectă. Distanța dintre conuri are un grad foarte mic de toleranță față de ecartamentul atelajului. Proba se desfășoară contra cronometru, iar curbele, ce oscilează între strânse și largi, pun la încercare priceperea driverului. La această probă, atât driver-ul cât și secundul sunt îmbrăcați foarte elegant.

Recunoscută de Federeația Ecvestră Internațională (FEI) din 1970, proba de atelaje își propune să testeze abilitatea concurenților de a conduce un vehicol tras de cai. În ultimii ani, România s-a poziționat în primele zece țări în lume la competițiile de atelaje cu doi cai.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO Karpatia Horse Show

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Preliminariile CM 2026. România, în grupă cu Austria, Bosnia-Herţegovina, Cipru şi San Marino

România și-a aflat adversarii din preliminariile pentru Campionatul Mondial...

BREAKING A murit Helmut Duckadam. “Eroul de la Sevilla” avea 65 de ani

Fostul mare portar român Helmut Duckadam, cunoscut drept ''eroul...

România a câştigat la “masa verde” meciul cu Kosovo

Naţionala de fotbal a României a câştigat meciul cu...

Camelia Ciripan a obținut bronzul la Jocurile Paralimpice de la Paris

Camelia Ciripan a obținut bronzul la Jocurile Paralimpice de...