Educație și știință. Elevii botoșăneni au participat la un experiment educațional al cercetătorilor şi specialiştilor de pe platforma Măgurele | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

Educație și știință. Elevii botoșăneni au participat la un experiment educațional al cercetătorilor şi specialiştilor de pe platforma Măgurele.

Pași importanți de apropiere a societății de școală se fac din ce în ce mai des dinspre mediul privat și cu susținerea învățământului universitar. Un astfel de pas face posibilă participarea unor liceeni din Botoșani la proiecte și experimente de cercetare, implicând tinerii în vârful de lance al progresului tehnologic românesc.

Liceanul Mihnea- Andrei Onofrei a participat recent la Școala de Ştiinţă şi Tehnologie de la Măgurele (MSciTeh), un experiment educațional al cercetătorilor şi specialiştilor de pe platforma Măgurele şi din Universitatea din Bucureşti, pentru a stimula reflecția asupra rolului pe care cercetătorii îl pot asuma în dezbaterea publică, în special în educație.

Elevii și-au prezentat proiectele în fața unui amfiteatru plin de cercetători

Menită să încurajeze abordări noi în domeniul realizării şi promovării educaţiei pentru ştiinţă şi a carierelor asociate, aceasta oferă tinerilor participanți experienţe de învăţare, proiecte, lucru în echipă, ateliere, dezbateri şi un focus pe descoperiri, rezultate şi noi tendinţe în ştiinţă şi cercetare, a căror aplicații vor avea un impact asupra societăţii.

Elev la Colegiul Național „A.T. Laurian”, Mihnea a participat la recomandarea profesoarei de fizică Dellia –Raissa Forțu și a venit încântat de faptul că a lucrat la un proiect de cercetare în domeniul biologiei și al fizicii și, totodată, că a cunoscut tineri interesați de știință din toată țara.

Citește și: Cumnatul fostului președinte al Camerei Deputaților are apartament în complexul Nordis din Mamaia

Tema de cercetare derulată de tânărul botoșănean este “Peptidele antimicrobiene: o posibilă armă împotriva agenților patogeni”, Mihnea derulând, împreună cu alți  3 elevi talentați, sub îndrumarea coordonatorilor Mihaela Bacalum, Roberta Stoica, Florina Zorilă și Mioara Alexandru, experimentele de cercetare în laboratoarele IFIN-HH.

Pe lângă partea educativă și experimentală, elevii au trebuit să își prezinte proiectele de fizică, chimie, biologie, sau inginerie într-un amfiteatru plin de cercetători și profesori care, în final, au jurizat cel mai bun proiect.

Continuarea în Monitorul de Botoșani

Citește și: Exclusiv. Caroline Fernolend, Marele Premiu Europa Nostra: „Visul meu este ca autoritățile să-și asume faptul că de mulți ani ONG-urile din România identifică și suplinesc lipsurile în multe domenii.”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Lucrări de modernizare pe DN73. Termenul de execuție este august 2025 | Argeșul Online

Lucrări de modernizare pe DN73. Termenul de execuție este...

Milionarii Gheorghiu-Delcea, prinși în schema Nordis. Paguba ar putea depăși 10 milioane de euro | Reporter de Iași

Milionarii Gheorghiu-Delcea, prinși în schema Nordis. Prima recunoaștere publică...

Revizionismul lui Simion și întâlnirile cu agenții ruși | Puterea a Cincea

Revizionismul lui Simion și întâlnirile cu agenții ruși. Calitatea...