joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterEducator dintr-un centru al DGASPC, filmat în timp ce umilește și abuzează...

Educator dintr-un centru al DGASPC, filmat în timp ce umilește și abuzează copiii

Totul a fost clar când un copil a fugit din Centru… Pur și simplu, nu mai suporta umilința la care era supus de unul dintre educatorii Centrului Teritorial pentru Protecția de Tip Familial a Copilului. Și nu e singurul copil care a spus că, și dacă-l omoară cineva, el în centru nu se mai întoarce.

Centrul aparține DGASPC Teleorman și este localizat în Roșiorii de Vede. Obiectivul acestui centru? Teoretic, promovează și protejează drepturile copilului cu nevoi speciale într-un mediu familial prin: respectarea și promovarea drepturilor copilului, îngrijirea și recuperarea copilului cu nevoi speciale, asigurarea unui spațiu de locuit de tip familial și integrarea socio-familială a copilului.

Practic, însă, situația stă radical diferit.

Unul dintre educatori, Florin Lincan, umilește și abuzează copiii din centru de mai multă vreme și, chiar dacă plângeri pe tema aceasta au mai fost, ele n-au reușit să-i determine pe șefii educatorului să ia măsuri împotriva lui, scuza fiind aceea că „e un educator bun, care reușește să-i țină sub control pe copii„.

Evident, nimeni nu s-a întrebat cum făcea asta…

Investigatoria
Investigatoria își propune să aducă și în România conceptul de jurnalism constructiv, urmărind, deci, să aducă laolaltă problema și soluția ei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE