Efectele țigărilor electronice asupra sănătății | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Efectele țigărilor electronice asupra sănătății. Conform Institutului Național de Sănătate Publică, consumul de tutun este principala cauză prevenibilă de deces în lume.

Un renumit medic avertizează și cu privire la efectele țigărilor electronice.

Fumul de tutun conține peste 7.000 de substanțe chimice toxice, iar fumatul pe parcursul unei vieți poate să ducă în medie la scurtarea vieții unei persoane cu cel puțin zece ani.

Aproximativ un sfert din anii productivi din viață pierduți prin dizabilitate au drept cauză bolile atribuibile consumului de tutun.

Citește și: Prima centrală fotovoltaică plutitoare din România, realizată cu granturi norvegiene

Efectele țigărilor electronice și ale tututunului tradițional

„Tutunul tradițional este asociat cu combustia și fumul, în timp ce tutunul încălzit minimizează combustia și folosește tutun prelucrat.

Cu toate acestea, țigările electronice utilizează lichide care conțin nicotină fără a folosi direct frunze de tutun.

În ciuda diferențelor în ceea ce privește funcționarea lor și nivelurile potențiale de nocivitate, toate pot duce la dependență de nicotină și prezintă riscuri diferite pentru sănătate.

Toate cele trei tipuri de produse prezintă riscuri pentru sănătate, produsele din tutun convențional fiind, în general, cele mai nocive din cauza inhalării fumului.

Tutunul încălzit și țigările electronice, deși mai puțin dăunătoare în anumite privințe, prezintă totuși probleme de sănătate semnificative legate în principal de nicotină și alte toxine”, a declarat  prof. dr. Traian Mihăescu,  medic primar pneumolog.

Cum a scăpat de arest adolescentul care a lovit cu o macetă peste față un alt minor. Judecător: „Nu a scos maceta din husă în momentul loviturii …”

Efectele țigărilor electronice

Traian Mihăescu constată că anumite metode de administrare a nicotinei pot cauza o dependență mai mare decât altele.

Acest aspect este determinat în principal de viteza și eficiența cu care nicotina ajunge la creier, precum și de frecvența utilizării.

Astfel, fumatul țigărilor convenționale livrează nicotina rapid la creier, de obicei în câteva secunde. Această livrare rapidă face ca țigările să creeze o dependență ridicată. 

Articolul integral, în Ziarul de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO Traian Mihăescu. Sursă: ZDI

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

Cum ajung banii rusești să influențeze alegerile din SUA

Procurorii din Statele Unite au pus sub acuzare doi...

Michel Barnier a fost numit noul prim-ministru al Franței

După luni de paralizie politică, președintele Emmanuel Macron l-a...