Premoniție la ISJ Buzău. Răspunsul despre bacalaureatul lui Ciolacu, pregătit cu o zi înainte de cerere

Data:

spot_img

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Buzău a reușit performanța să răspundă la o solicitare în baza legii 544/2001 privind diploma de bacalaureat a lui Marcel Ciolacu cu o zi înainte să primească cererea. Cel puțin asta rezultă din răspunsul oficial transmis colegilor de la stiripesurse.

Din documentul Inspectoratului, înregistrat cu data de 2 septembrie 2024, (vezi dreapta sus în facsimil) rezultă că cererea jurnaliștilor a fost făcută o zi mai târziu, pe 3 septembrie. „La solicitarea dumneavoastră, înregistrată la Inspectoratul Școlar Județean Buzău cu numărul 10506/03.09.2024, formulată în baza Legii 544/2001, privind liberul acces la informațiile de interes public, vă comunicăm următoarele:”, este răspunsul ISJ Buzău.

Documentul este semnat de Daniela Palcău, inspector școlar general din Buzău, membră a PSD care în 2020 a candidat pentru alegerile parlamentare pe listele social democraților.  

În documentul ISJ, se precizează că premierul a absolvit bacalaureatul cu nota 7,03 și că diploma a fost eliberată pe 3 iulie 1986, datele fiind transmise ISJ de către Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Buzău.

Potrivit datelor din Monitorul Oficial, Iosif Buble, patronul site-ului stiripesurse.ro, a împrumutat PSD cu 100.000 de euro în anul electoral 2020.

Poziția Victoriei

În încercarea de a stinge scandalul privind misterul diplomei de bacalaureat a lui Marcel Ciolacu, vicepreședinta PSD Victoria Stoiciu, până de curând consiler de comunicare al premierului, a scris pe Facebook că discuțiile despre performanțele școlare ale politicienilor i se par „teribil de deplasate”.

„Discuțiile astea despre note și diplome mi se par teribil de deplasate, în special când vine vorba de oameni politici. Inteligența și abilitatea unui om politic nu se măsoară prin note și gradații academice. Calitatea unui om politic se măsoară prin cât de bine reușește să gestioneze complexitatea guvernării și să reprezinte interesele cetățenilor. Iar asta presupune cu totul alte abilități decât să excelezi la matematică sau gramatică. Istoria e plină de oameni cu rezultate școlare mediocre, dar care au fost politicieni brilianți și au făcut diferența în destinul unor popoare. Unul dintre ei e Winston Churchill, care era un elev mediocru și foarte problematic”, susține Stoiciu.

Citește și: Un ciclist român traversează Europa pe bicicletă pentru a susține educația STEAM din România. El va parcurge 2462 de km, traversând 10 țări în 17 zile

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
1 COMENTARIU
  1. Winston Churchill nu era un analfabet si diplomele lui erau publice. De la un prim ministru ca Iorga la ciolaci e o alunecare in prapastie denota prostia in care a ajuns societatea, inclusiv la nivel de învățământ. Acestei inspectoare cu discurs leninist nu ii va lipsi traseul de functii, iar prostia se va propaga in continuare. Din aceasta cauza țara e lipsita dupa 30 de ani de fonduri europene de infrastructura pentru comunitati, de la cai ferate eficiente in ultimul sat pana la orase, si de modernizare primara care sa civileze incipient, cum e banala canalizare sau rețeaua de gaze. Din cauza unui astfel de discurs prolifereaza minciuna, hotia, smecheria, rafuiala pe nimic si coruptia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Guvernul alocă până la 10.000 de lei familiilor afectate de inundații

Guvernul alocă până la 10.000 de lei familiilor afectate...

Milionarii plajelor refăcute de stat cu un miliard de euro

PressHub.ro a avut curiozitatea jurnalistică să verifice și să...

Cutremur cu magnitudinea 5,2 în zona seismică Vrancea, județul Buzău

Un cutremur cu magnitudinea 5,2 s-a produs luni, la...

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...