Elena Lasconi îl propune pe Ilie Bolojan pentru funcția de prim-ministru

Data:

spot_img

Elena Lasconi, șefa partidului USR și candidată la prezidențiale, îl propune pe Ilie Bolojan pentru funcția de prim-ministru al României.

Lasconi a afirmat, pentru Digi24, că Nicoale Ciucă ar putea să o susțină la prezidențiale. Întrebată dacă aceasta l-ar susține pe fostul premier, Elena Lasconi a afirmat că nu este cazul, căci Ciucă se află mai jos în sondaje decât candidata USR. 

”Eu sunt singurul candidat de dreapta”, a adăugat Elena Lasconi.

În plus, șefa USR și-a făcut publică preferința pentru Ilie Bolojan ca premier. Lasconi declară că, în cazul în care ajunge la Cotroceni, acesta va fi opțiunea ei pentru funcția de prim-ministru.

Cine este Ilie Bolojan

Ilie Bolojan (n.1969) a fost prefect al județului Bihor între 2005 și 2007. Ulterior, a fost primar al municipiului Oradea între 2008 și 2020, perioadă în care a implementat multiple proiecte de modernizare a orașului.

În prezent, este membru al Partidului Național Liberal (PNL). Din 2020, Bolojan a fost ales președinte al Consiliului Județean Bihor. 

Sursa foto: FACEBOOK/ ILIE BOLOJAN

Ilie Bolojan este cunoscut pentru transformarea orașului Oradea, unde a reușit să atragă fonduri europene semnificative și să implementeze proiecte de infrastructură și modernizare urbană. 

Lasconi îl considera pe Bolojan potrivit pentru funcția de premier datorită abilităților sale administrative și a capacității de a implementa reforme rapide și eficiente. Candidata la prezidențiale afirmă că ”Nu știu pe nimeni cu experiență în administrație cum e domnul Bolojan”.

Care sunt sondajele actuale pentru prezidențiale

Conform sondajulului USR și efectuat de Verified, care a oferit procentul de 46% pentru Nicușor Dan la Primăria Municipiului București, cifrele sunt următoarele:

  • Mircea Geoană :  21%
  • Marcel Ciolacu : 17,2%
  • Elena Lasconi : 15,3%
  • George Simion : 14,1%
  • Diana Șoșoacă : 13,9%
  • Nicolae Ciucă : 7,3%
  • Cristian Diaconescu : 6%
  • Kelemen Hunor : 2,3%

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
2 COMENTARII
  1. Nu doar Elena Lasconi ar dori să intre în campania electorala pentru prezidențiale în tandem cu Ilie Bolojan pentru functia de premier. La începutul lunii august liderul PNL Nicolae Ciucă declara că ”este cât se poate de logic să avem un tandem preşedinte-premier la alegerile prezidențiale”, iar numele acestuia va fi discutat în forurile de conducere ale partidului. Intre timp, Ciucă l-a contactat pe Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor, si unul dintre liderii PNL care s-au împotrivit atât coaliției cu PSD, cât și candidaturilor comune la alegerile europarlamentare. Ilie Bolojan a refuzat în mod elegant să meargă în tandem cu Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale pe post de premier, pe motiv că participarea la campania electorală ar presupune să renunțe, cel puțin până la alegeri, la funcția de președinte al Consiliului Județean Bihor, după ce a câștigat un nou mandat la alegerile locale din 9 iunie, 2024. In realitate, Bolojan nu voia să intre într-o astfel de combinatie, după ce acesta a criticat constant prestația slabă a premierului Ciucă în coaliția de guvernare cu social-democrații.
    De fapt , Ciucă situându-se în toate sondajele sub scorul PNL, urmărea transfer de credibilitate dinspre Bolojan spre sine dat fiind că sondajele le-au indicat liberalilor că electoratul PNL e receptiv la imaginea președintelui Consiliului Județean Bihor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Călăii sistemului de protecția copilului protejați de sistem

De-a lungul anilor, am investit timp și resurse în...

Milionarii plajelor în care statul român a investit un miliard de euro. INFOGRAFIC

Între 2016 și 2022, statul român, prin Administrația Bazinală...

Responsabilitățile și impactul portofoliului Roxanei Mînzatu în noua Comisie Europeană

Roxana Mînzatu a fost numită în funcția de Vicepreședinte...