Elena Lasconi: un mandat de sacrificiu în fruntea USR?

Data:

Elena Lasconi: un mandat de sacrificiu în fruntea USR? Elena Lasconi a câștigat alegerile din USR cu aproape 70%, din primul tur, dar fără prea multă legitimitate, fiindcă au participat la scrutinul intern doar 11.333 din 25.607 de membri USR.

Scrutinul s-a desfășurat online două zile, dar mai mult de jumătate dintre militanții formațiunii par nemulțumiți de rezultate, de organizare, de schimbările care ar putea urma.

Citește și: Cum se schimbă educația în era digitală. Profesorul nu mai este singura sursă de informare | INTERVIU

Fostul lider al USR, Cătălin Drulă, a demisionat după rezultatul slab al formațiunii la localele și europarlamentarele de la începutul lui iunie, dar echipa din spatele lui încearcă să supraviețuiască.

În USR a fost practicată o formă de autoritarism

Finalul va avea loc la Congresul formațiunii din 29 iunie, unde Lasconi, la fel cum s-a întâmplat cu Dacian Cioloș, s-ar putea să aibă o echipă de conducere din facțiunile adverse, în care sunt oameni care l-au susținut pe Drulă, inclusiv Cristian Ghinea, considerat de unii creierul din spatele marilor operațiuni.

După alegerile europarlamentare și locale, printre membrii USR circula un clip video, publicat de site-ul defapt.ro, din care rezulta, între altele, o formă de autoritarism practicată de fostul lider, dar și amănunte despre vila din Insulele Canare a europarlamentarului Vlad Botoș, care ar fi folosită și de Drulă.

Elena Lasconi, 52 de ani, a terminat Facultatea de Turism a Academiei de Studii Economice din București la 29 de ani, a lucrat 25 de ani pentru ProTV, de unde a plecat în 2020 când a câștigat primăria Câmpulung.

Lasconi a reușit să dea orașului o nouă față

Născută în Hațeg, un orășel industrial din județul Hunedoara, Lasconi a fost sedusă de Câmpulung și de istoria acestei mici localități, căreia a reușit să-i dea o nouă față în ultimii patru ani.

Citește și: Cât timp i-a luat României să salveze de la prăbușire podul acoperit din satul lui Coșbuc 

La alegerile de la începutul acestei luni, fosta realizatoare de la ProTV și-a reînnoit mandatul cu un scor de aproape 70%.

Oamenii au votat-o independent de episodul complicat din toamna anului trecut. Au votat-o fiindcă sunt mulțumiți cu ea ca primar, fiindcă a făcut mai mult decât ceilalți dinaintea ei.

Preluare Deutsche Welle

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Sabina Fati
Sabina Fati
Jurnalist la Deutsche Welle, Sabina Fati este cunoscută pentru analizele şi editorialele ei pe teme politice, diplomatice şi din sfera relaţiilor internaţionale. A urmat cursuri de ştiinţe politice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. În 2004 a obţinut titlul de doctor în istorie cu o teză despre Transilvania la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi, sub îndrumarea profesorului Alexandru Zub. Din 2008 până în 2015 a fost visiting professor la Universitatea Bucureşti, Departamentul de Ştiinţe ale Comunicării.
1 COMENTARIU
  1. Omul sfinteste locul,dar,tot el il poate „spurca”.Lasconi pare ca este din prima categorie, caz rar la politicienii romani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Traficanții de arme n-ar trebui să se plângă de imigranții ilegali

Patru lucruri mari și late trec ilegal granița dintre...

Cei doi mari bolnavi

Cei doi mari bolnavi. Dezbaterea televizată de joi între...

Ciolacu și Ciucă sunt pe invers! Nu progresiști

V-am mai spus că pentru a avea o estimare...

Când toată lumea țipă cultură și iese varieteu. Curiosul caz al Operei Naționale București

Când toată lumea țipă cultură și iese varieteu. Poate...