Studentă româncă în străinătate: „De când am plecat, am început să apreciez sistemul nostru educațional”

Data:

spot_img

Studentă româncă în străinătate, Elena Osain declară că a început să aprecieze din ce în ce mai mult sistemul educațional românesc, pentru că, deși este blamat de cele mai multe ori, este foarte important, pentru că îți clădește o structură neuronală foarte bine țesută și legată. 

Elena Osain a studiat în România, SUA și Marea Britanie și este absolventă a University of California, Los Angeles (UCLA), cu specializare în Economie. Într-un interviu pentru Punctul de fierbere, ea face o comparație între cele trei sisteme educaționale.

În urma absolvirii, timp de câteva luni, a lucrat la o companie din State pe post de intern, iar din septembrie anul trecut a început programul de master la Londra în cadrul facultății Glion. Specializarea pentru care a optat este Real Estate, Finance, și Hotel Development (…).

Citește și: Arhitecții Andreea Felciuc și Bogdan Zaha vin din Londra la Iași, cu o instalație spectaculoasă

Studentă româncă în străinătate: În Statele Unite sistemul se bazează foarte mult pe latura teoretică

Prin prisma acestui program pe care îl ai tu la UCLA, ai avut ocazia, de asemenea, să faci un exchange. Alegerea pe care a avut-o tu a fost să studiezi în Marea Britanie o perioadă de timp. Te rog să faci o comparație între trei sisteme educaționale: cel românesc, cel american și cel britanic?

Aș spune că sistemul american, cel puțin la UCLA, care este o universitate de research, se bazează foarte mult pe latura teoretică a tuturor domeniilor studiate.

Și trebuie să mai spunem că nu este o universitate, este o uzină. Ar trebui să le spui câți studenți sunt acolo.

Da, suntem în jur de 50.000.

Cred că atâția sunt în toată România.

Este o mare de oameni în care este ușor să te pierzi.

Exact.

Revenind la sistemele cele trei sisteme educaționale. În Statele Unite sistemul se bazează foarte mult pe latura teoretică.

În zilele noastre oamenii caută latura practică, la UCLA o deprinzi sau te deprinzi cu ea în urma activităților extracurriculare. Trebuie să îți cauți anumite internship- uri sau programe de training care să îți ofere această latură practică.

Profesorii la clasă nu te învață asta.

Și sunt puțini profesori care predau cursuri pe care foarte mulți le desconsideră, pentru că lor li se par inutile sau nu- i ajută la specializarea lor.

Dar acești profesori te pot îndruma într o direcție profesională exactă. In Londra mi-a plăcut foarte mult experiența pe care am avut o.

Am avut un curs de economie internațională și un alt curs de Digital Work and Technology.

La cursul de economie internațională, foarte diferit de ce învățam la UCLA, am învățat despre istoria economică a diferitelor țări pe care le- am studiat: Japonia, Marea Britanie, Statele Unite, Germania.

Am învățat despre fundația economică, de unde au pornit și de ce au ajuns unde sunt în zilele noastre, o înșiruire de evenimente de calibru, semnificative istoric. Aveai o poză…

O privire de ansamblu.

… mult mai amplă și mai clară a lucrurilor și a prezentului economic, până la urmă. Pe când la UCLA înveți foarte multă matematică în cursurile de economie. Este doar formula, trebuie să aplici asta ca să faci nu știu ce.

Articolul integral, în Punctul de fierbere


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO Elena Osain. Sursa: Punctul de Fierbere

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
2 COMENTARII
  1. „…După un asemenea parcurs, îți dorești atât de mult să ajungi unde știi că îți este destinat să fii,..

    Îi cer răbdarea de care am vorbit mai devreme, îi cer înțelepciunea și puterea de înțelegere că ce ți- este scris este pentru tine și ce este pentru tine este pus deoparte. ..” ____–-___Interesant, insa f. sarac in informatii de luat in consideratie, exact precum in cazul vip-urilor romanesti( in special politice), la biografie se sare direct la peste 20 ani, o lucrare jurnalistica trebuie sa fie cat mai profunda -in timp- si cat mai intinsa , in orice, ceace nu regasim la acest interviu…Oricum, se pare ca respectiva este -aparent- o persoana cu inclinatii mistice, probabil o „credincioasa” (sau doar mimeaza , ca multi altii) si- chiar din titlul integral- ca vrea sa-si plateasca-in pozitiv- o polita catre invatamantul romanesc, am mai citit un alt asemenea articol aici, cu o alta tanara plecata in Franta, care lauda educatia romaneasca dar … a decis sa ramana acolo! Cred ca cititorii ar trebui sa stie mai multe despre asemenea cazuri, cine i-au fost parintii (in primul rand) si chiar bunicii9daca au fost -cumva-notabili), si ce relatii sociale a avut aceasta tanara, in Romania, Daniela B. (autoarea interviului) ar putea face acest lucru, insa chiar aici, o poate face oricine a fost coleg sau cunostinta apropiata cu aceasta EO, poate aduce mai multe informatii despre ea, altfel lungul interviu este plin de platitudini, adica multa gargara cu apa calduta si nici macar putina sare, care este elementul curativ, chiar mai mult, intra in sintagma, „sare si piper”, care AR spune mult mai multe ..

  2. Decizia neașteptată a unui tânăr care a terminat facultatea în străinătate și s-a întors în România. De ce a ales să fie șofer pe TIR: „Familia e gata să mă renege”( Bogdan Atanasiu Luni, 01 Aprilie 2024, ora 17:34 – Ziare.com )___–-___un articol mai informativ, si cu mult mai realistic, care aduce in discutie si chiar subliniaza si negativele oricarei povesti umane si omenesti…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

SURSE: Cum se împart ministerele între PSD, PNL și UDMR | Aktual24

SURSE: Cum se împart ministerele între PSD, PNL și...

Un agresor sexual din Bihor, eliberat, a atacat din nou un minor | Bihoreanul

Petru Lucaci, un bărbat din localitatea Hotar, eliberat recent...

Ministerul Justiţiei anunţă constituirea unui grup de lucru interinstituţional pentru analiza legislaţiei privind infracţiunile de ură

Ministerul Justiţiei anunţă constituirea unui grup de lucru interinstituţional...