Elevi din Iași, pe primul loc la Competiția de Robotică Maryland Tech Invitational | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

O echipă de elevi din Iași și alta de la un liceu din Ploiești au obținut un rezultat remarcabil la un concurs de robotică din SUA.

Două echipe de robotică formate din elevi români, CyLiis de la Liceul de Informatică „Grigore Moisil” din Iași și Ro2D2 de la Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești, au obținut locul I la Competiția Internațională de Robotică „Maryland Tech Invitational” (MTI) 2024.

Evenimentul s-a desfășurat la Johns Hopkins Applied Physics Laboratory, Laurel, Maryland, SUA. Echipele au concurat în alianță, demonstrând încă o dată excelența elevilor români în domeniul roboticii.

Citește și: Ce a făcut Orbán în primele 10 zile de la preluarea președinției Consiliului UE

Competiția MTI este similară cu „First Tech Challenge” (FTC), având aceleași reguli și repere tehnice, dar fără premiile adiacente pentru abilități non-tehnice. Fiecare echipă a jucat opt meciuri, urmate de semifinale și finale. Echipa CyLiis a fost aleasă de Ro2D2 pentru a forma o alianță, decizie care i-a condus spre succes.

Locul I la competiția internațională de robotică

Directoarea Liceului de Informatică „Grigore Moisil” din Iași, Adina Romanescu, a subliniat importanța acestei victorii, menționând că locul I la o competiție internațională la care au participat 40 de echipe din întreaga lume este un rezultat remarcabil.

„Locul I a fost obținut în alianță cu alte două echipe de robotică, dintre care una din România, care este un exemplu pentru noi și o inspirație constantă. Această performanță este rezultatul implicării multor generații de elevi și absolvenți și, desigur, a mentorului Mirela Țibu”, a declarat directoarea, adăugând că această realizare aduce o mare bucurie și recunoaștere eforturilor depuse de echipă.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Vicepreședinta Curții de Apel București, donație de 180.000 de euro de la soț

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziaruldeiasi.ro)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Paradă de motociclete inedită. Zeci de motocicliste în fuste au ambalat motoarele în Miercurea – Ciuc

Paradă de motociclete inedită. Zeci de femei au participat,...

România contribuie la raportul NATO privind abuzul sexual în rândul femeilor din armată

Dezvăluirile recente din armatele aliate NATO arată o cultură...

Un bărbat din Botoșani a sunat de peste 5.000 de ori la 112 | Monitorul de Botoșani

Un raport al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) arată...

Alegeri prezidențiale. Cine sunt preferaţii caselor de pariuri | Reporter24

Alegeri prezidențiale. Casele de pariuri îi dau drept favoriţi...