joi, 2 decembrie 2021
AcasăNewsletterElevii cer ca toți profesorii să fiscalizeze meditațiile, iar cei care nu...

Elevii cer ca toți profesorii să fiscalizeze meditațiile, iar cei care nu fac asta să fie sancționați: „Nu mai vrem corupție”

Consiliul Național al Elevilor cere autorităților guvernamentale să garanteze fiscalizarea tuturor meditațiilor și sancționarea profesorilor care nu declară venioturile din astfel de activități. Reprezentanții elevilor semnalează  „o creștere semnificativă a procentului elevilor care urmează meditații la diferite materii”. De asemenea, au trimis și un raport în care au arătat că anul trecut jumătate dintre elevii de clasa aVIII-a și a XII-a au făcut meditații.

Reprezentanții elevilor spun că profesorii nu respectă regula „de a nu face meditații cu elevii din propria clasă” lucru care duce la un adevărat conflict de interese.

Un studiu realizat în anul 2007, în România, arată că din 1.276 de elevi respondenți, 27% primeau meditații. Un alt studiu, realizat în 2010 de către Comisia Europeană în rândul părinților din România, a arătat că, din 1316 de adulți, peste 50% plăteau meditații pentru copiii lor. Același studiu releva, la acea vreme, părinții elevilor din România au scos din buzunar peste 300 de milioane de euro pe an.

Zece ani mai târziu, în luna septembrie a anului 2020, un raport al Ministerului Educației și Cercetării arăta faptul că 47% dintre elevii de clasa a VIII-a și 42% dintre elevii de clasa a XII-a merg la ore de pregătire suplimentară de tip meditații. 6% dintre elevi desfășoară aceste activități zilnic, în timp ce 16% primesc meditații de 2-3 ori pe săptămână. 

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE