Consiliul Național al Elevilor cere autorităților guvernamentale să garanteze fiscalizarea tuturor meditațiilor și sancționarea profesorilor care nu declară venioturile din astfel de activități. Reprezentanții elevilor semnalează  „o creștere semnificativă a procentului elevilor care urmează meditații la diferite materii”. De asemenea, au trimis și un raport în care au arătat că anul trecut jumătate dintre elevii de clasa aVIII-a și a XII-a au făcut meditații.

Reprezentanții elevilor spun că profesorii nu respectă regula „de a nu face meditații cu elevii din propria clasă” lucru care duce la un adevărat conflict de interese.

Un studiu realizat în anul 2007, în România, arată că din 1.276 de elevi respondenți, 27% primeau meditații. Un alt studiu, realizat în 2010 de către Comisia Europeană în rândul părinților din România, a arătat că, din 1316 de adulți, peste 50% plăteau meditații pentru copiii lor. Același studiu releva, la acea vreme, părinții elevilor din România au scos din buzunar peste 300 de milioane de euro pe an.

Zece ani mai târziu, în luna septembrie a anului 2020, un raport al Ministerului Educației și Cercetării arăta faptul că 47% dintre elevii de clasa a VIII-a și 42% dintre elevii de clasa a XII-a merg la ore de pregătire suplimentară de tip meditații. 6% dintre elevi desfășoară aceste activități zilnic, în timp ce 16% primesc meditații de 2-3 ori pe săptămână. 

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.