luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterEliminarea voucherelor de vacanță a declanșat un val de anulări de rezervări...

Eliminarea voucherelor de vacanță a declanșat un val de anulări de rezervări de sejururi

Necazurile unesc oamenii. Pentru prima dată în ultimii 30 de ani, operatorii din industria ospitalităţii au lăsat concurenţa deoparte şi au ieşit în stradă, săptămâna trecută, pentru a cere Guvernului sprijinul promis: păstrarea voucherelor de vacanţă şi compensaţii financiare reprezentând 20% din pierderile produse de închiderea localurilor pe timpul pandemiei.

„Efectiv nu mai avem ce disponibilizări să facem. Deja lucrăm cu 70% din personal”, spune directorul SC Turism Felix, Florian Serac. Apelul hotelierilor a fost, însă, zadarnic.

Criza provocată de pandemie şi-a arătat faţa la creionarea bugetului de stat pe anul în curs. Joia trecută, Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede, printre altele, menţinerea punctului de pensie la 1.442 lei, eliminarea unor sporuri acordate bugetarilor şi a voucherelor de vacanţă, în valoare de 1.420 lei/an, precum şi înlocuirea gratuităţii de transport acordate studenţilor cu o reducere de tarife cu 50%. „Voucherele de vacanţă care ar fi trebuit să fie emise anul acesta vor fi emise anul viitor”, a promis premierul Florin Cîţu.

Anunţul a fost un duş rece pentru operatorii din turism, care conveniseră cu Guvernul păstrarea voucherelor pentru a stimula consumul. „Guvernul a tratat tichetele de vacanţă ca pe o facilitate acordată bugetarilor, în loc să le vadă ca pe un sprijin dat industriei ospitalităţii”, reclamă directorul complexului President din Băile Felix, Dumitru Fechete (foto).

 Potrivit acestuia, cele 1,7 miliarde lei, cât ar fi costat voucherele, s-ar fi întors la buget din impozitele plătite de hotelieri, de producătorii de alimente, de furnizorii de materiale şi servicii. Aşa, s-ar putea să meargă pe plata ajutoarelor de şomaj…

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE