La renovarea casei unde a locuit Elisabeta Rizea şi transformarea ei în complex memorial, politicienii şi instituţiile judeţului Argeş, aport zero barat.
Acum aproape un an, în mai 2022, liderul unuia dintre grupurile de partizani anticomunişti musceleni, locotenentul Toma Arnăuţoiu, a fost omagiat, la 100 de ani de la naştere (centenarul ar fi fost în 2021, dar atunci pandemia nu permitea astfel de manifestări), la Filarmonica din Piteşti, în cadrul unui spectacol de muzică, proză şi poezie. Cap de afiş a fost însăşi fiica eroului, violonista conf. univ. dr. Ioana Raluca Voicu-Arnăuţoiu.
Citește și: Cum creezi un laborator de inteligență artificială în România. Exemplul Craiova
Din toată presa argeşeană, doar doi ziarişti au fost de faţă: Adi Ilinca, proprietarul şi directorul Impuls de Argeş (grav bolnav acum), şi Denis Grigorescu de la Financiar Pres. Nimeni de la Direcţia Judeţeană pentru Cultură, nimeni de la Centrul Cultural Piteşti, nimeni de la Centrul Judeţean de Cultură, niciunul dintre responsabilii „pă probleme dă cultură” de la Consiliul Judeţean.
Cât despre politicieni, niciunul, dar absolut niciunul nu s-a obosit să participe. Erau toţi ocupaţi să dea iama prin tuciurile cu tocană de la Goleşti, să-şi etaleze iile made in China la Parada Portului Popular de la Mioveni şi să rupă în două grătarele la Poiana Narciselor de la Negraşi.
Pentru aceşti oameni, pe care noi îi alintăm numindu-i „clasă politică”, a participa la comemorarea lui Toma Arnăuţoiu ar fi echivalat cu un supliciu.
Continuarea în Argeșul online.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!