Elveția pierde teren în domeniul financiar mondial. Alte două state se afirmă | Aktual24

Data:

spot_img

Elveția pierde teren în domeniul financiar mondial. Alte două state se afirmă, deși Elveția continuă să fie cea mai căutată jurisdicție din lume pentru gestionarea încrederii activelor clienților privați din întreaga lume.

Dar, după cum arată cel mai recent studiu al companiei de consultanță Deloitte, poziția de principal centru bancar internațional, mai ales în comparație cu potențialul Marii Britanii și al SUA, se topește treptat. Ieșirea în masă de fonduri din cauza crizei băncii Credit Suisse a contribuit la aceasta, relatează Swissinfo.

Citește și: Exclusiv. Caroline Fernolend, Marele Premiu Europa Nostra: „Visul meu este ca autoritățile să-și asume faptul că de mulți ani ONG-urile din România identifică și suplinesc lipsurile în multe domenii.”

Regatul Unit și Statele Unite câștigă teren în domeniul bancar

Conform rezultatelor studiului, în 2023, activele internaționale au fost plasate sub administrarea trustului în Elveția pentru o sumă totală de 2.174 miliarde USD, ceea ce reprezintă aproximativ 21% din toate activele transfrontaliere globale aflate în gestionarea trustului.

Citește și: Istoricul Dennis Deletant, despre actuala ofertă politică din România – „Oferta e nulă. Niște oameni care nu oferă mai nimic convingător electoratului român” | INTERVIU

Cu toate acestea, în urmă cu patru ani, potrivit Deloitte, această cotă era de 24%. Asemenea centre financiare și bancare globale precum Regatul Unit și Statele Unite au încă active mai mici (2.166 de miliarde de dolari, respectiv 2.109 de miliarde de dolari), dar acest decalaj a devenit destul de mic. Ele sunt urmate de Hong Kong (1.004 miliarde de dolari) și Singapore (730 de miliarde de dolari).

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: aktual24.ro)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related