duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterVIDEO Baschetbalistul Emanuel Cățe: „Mi-a fost dor mai ales de glumele noastre"

VIDEO Baschetbalistul Emanuel Cățe: „Mi-a fost dor mai ales de glumele noastre”

Părinții lui Emanuel Cățe (București, 1997) au fost hărțuiți de numeroase cluburi europene de prestigiu pentru a încerca să recruteze fiul de la vârsta de 14 ani.

Dar nu  au putut sa reziste până la a saisprezecea aniversare a sa.

După ce a participat la un campionat european, Real Madrid l-a remarcat și l-a invitat câteva zile la o pregatire în capitala Spaniei.

Acolo, părinții săi au verificat că sunt îndeplinite toate condițiile pentru a-l lăsa să plece și astfel a început călătoria care l-a făcut să crească personal și profesional, cu pași mari.

Emanuel Cățe: „Mi-a fost dor mai ales de glumele noastre"

Cățe a profitat de această oportunitate. A jucat alături de Luka Doncic, vedeta din Dallas Mavericks, cu care a câștigat turneul european Adidas Next Generation Under18.

Integrarea a fost dificilă la începu,t din cauza faptului că nu cunoștea bine limba spaniolă, recunoaște, dar s-a adaptat rapid datorită colegilor săi. Desigur, îi este dor de prietenii săi din România și, mai ales de toate, de glume în română.

În 2018, UCAM Murcia a fost primul care l-a contactat pe pivot, pentru a semna. Decizia a fost imediată: își dorea tare mult să joace în prima divizie spaniolă.

De atunci, Cățe trăiește cel mai bun moment al carierei sale, dar cele mai mari succese ale sale încă urmează să vină.

Raul Sanchez
Jurnalist spaniol care colaborează cu HotNews și Euronews. A lucrat pentru agenție de presa EFE la București și a fost corespondent pentru România al cotidianului El Pais.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE