Emanuel Ungureanu, plângere penală pe numele ministrului Sănătății | Monitorul de Cluj

Data:

spot_img

Emanuel Ungureanu, plângere penală pe numele ministrului Sănătății. Deputatul îl acuză pe Alexandru Rafila de abuz şi neglijenţă în serviciu, în legătură cu controalele de la Spitalul Pantelimon.

Citește și: Director la Sf Pantelimon despre angajatele care au sesizat procuratura: „În fiecare zi în care profesează, defăimează ireversibil imaginea profesională a medicilor din întreaga țară”

Deputatul a depus plângere penală şi împotriva a doi funcţionari din Minister

Ungureanu a anunţat că a depus plângere penală şi împotriva a doi funcţionari din Ministerul Sănătăţii, Octavian Melintescu (consilierul personal al lui Rafila) şi Sorin Luca (fost şef al Corpului de control).

„Sunt doi funcţionari care, cu neglijenţă şi comiţând fapta de abuz în serviciu, au refuzat practic să facă un control, conform Legii 95/2006, unei Hotărâri de Guvern şi modului în care este reglementată activitatea acestui Corp de control. 

Citește și: Interceptări din dosarul „Pantelimon”. Ce au constatat procurorii

Domnul Rafila se face vinovat de fapte de abuz în serviciu şi de neglijenţă în serviciu. Sunt fapte foarte grave care au atentat şi atentează în continuare la siguranţa pacienţilor din Spitalul „Sfântul Pantelimon”.

În situaţia în care ministrul Sănătăţii a aflat, inclusiv din presă, despre faptul că, în 48 de ore, într-un spital din ţara noastră, într-o secţie ATI, mor 20 de oameni în condiţii suspecte, el ar fi fost obligat prin lege, atenţie sunt 16 articole din Legea 95/2006 încălcate de domnul Rafila, să facă un control complex pe Secţia AŢI, din care ar fi trebuit să facă parte un medic specialist ATI, un inspector de la Inspecţia Sanitară de Stat, un reprezentant al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, un reprezentant al Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România şi un reprezentant al Colegiului Medicilor”, a declarat deputatul la intrarea în Parchetul General.

Continuarea în Monitorul de Cluj

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook / Emanuel Ungureanu)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related