Emil Boc, membru în consiliul Convenției globale a primarilor pentru climă și energie | Monitorul de Cluj

Data:

spot_img

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a fost numit, la Paris, membru în consiliul Convenției globale a primarilor pentru climă și energie (Global Covenant of Mayors for Climate & Energy).

Convenția globală a primarilor pentru climă și energie (GCoM) a salutat, joi, la Paris, includerea în Consiliul său de primari și lideri a primarului municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc. 

Ca parte a celei mai mari alianțe globale a primarilor pentru climă, reprezentând peste 13.000 de orașe și administrații locale și 1,2 miliarde de oameni, primarul  Clujului, Emil Boc, va lucra alături de copreședinții Michael R. Bloomberg, trimis special al ONU pentru ambiția și soluțiile climatice, fondator al Bloomberg Philanthropies și Bloomberg LP, Maroš Šefčovič, vicepreședinte executiv al Comisiei Europene pentru Green Deal european, relații interinstituționale și previziune şi alți reprezentanți ai administrațiilor locale.

Citește și: Cum urmărea spionul Caraman criticii comunismului și de ce a fost declarat colaborator al Securității

Împreună, aceștia vor spori ambiția globală în materie de climă prin promovarea și sprijinirea acțiunilor locale în domeniul climei. Reprezentând Asia de Sud și Uniunea Europeană și Europa de Vest, primarii își vor reprezenta regiunile pe scena mondială, catalizând acțiunile climatice ale orașelor pentru a ajuta guvernele naționale să îndeplinească cele mai înalte ambiții ale Acordului de la Paris.

„Este o onoare să fiu numit în Consiliului de Administrație al Pactului Global al Primarilor pentru Climă și Energie. Sunt încrezător în eforturile Consiliului și onorat să lucrez cu acest grup ambițios de lideri locali pentru a promova la nivel local, național și global obiectivele comunităților noastre și viziunea pentru un viitor mai sustenabil și mai rezilient”, a declarat Emil Boc.

Continuarea, în Monitorulcj.ro

Citește și: Curtea de Apel București a anulat condamnarea lui Ovidiu Tender, a oprit executarea silită și a cerut rejudecarea cazului. Cine a decis totul

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: primariaclujnapoca.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related