joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterEmil Boc se luptă cu trotinele electrice

Emil Boc se luptă cu trotinele electrice

Regulamentul de funcționare al trotinetelor în municipiul Cluj-Napoca a fost discutat aseară în cadrul unei dezbateri publice organizate de primărie, înainte ca documentul să ajungă pentru aprobare pe masa noului Consiliu local.

Emil Boc spune că vrea un regulament la fel ca în marile orașe ale lumii:

„Cum e valabil la Paris să fie și la Cluj, sau cum e la Cluj să fie și la Bruxelles, nici mai mult nici mai puțin. E vorba de a pune în ordine într-un domeniu care nu este încă suficient reglementat și la nivel european, ca să nu mai vorbim de nivelul național, unde aici, la Cluj, suntem primii care realizăm un astfel de regulament. Sunt, am fost, și voi fi un susținător al oricărei modalități alternative de mobilitate la mașină.

Orice este alternativ la mașină este susținut de primărie, dar în condiții legale, organizate, structurate,în care fiecare în acest oraș să știe că are niște reguli de respectat, niște obligații de îndeplinit, și, evident, și dreptul de a circula în consecință. În acest oraș, este loc și pentru cei care circulă cu trotineta, așa după cum este loc și pentru cei care utilizează bicicleta și alte alternative de transport, condiția singură este să respectăm legea.”

Forma finală a regulamentului va aduce îmbunătățiri prevederilor Codului Rutier, care deja conține referiri directe la utilizarea trotinetelor electrice: circulația trotinetelor se face pe pistele de biciclete, iar în lipsa acestora, pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru circulația vehiculelor este de 50km/h, în niciun caz pe trotuare.

Transilvania Reporterhttp://www.transilvaniareporter.ro
Săptămânalul Transilvania Reporter este primul şi singurul săptămânal quality de pe piaţa de media din Transilvania, cu articole de autor, analize şi sinteze prin care dezvoltă actualitatea, cu un conţinut axat pe ceea ce înseamnă Transilvania, prin spirit şi cultură.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE