Emilia Șercan: „Au încercat să mă asasineze moral” | Aktual24

Data:

spot_img

„Au încercat să mă asasineze moral”, spune jurnalista Emilia Șercan despre acțiunea de compromitere la care a fost supusă. Pentru mâna de om care este, Emilia Șercan poate duce multe.

De doi ani, jurnalista de investigații duce un război cu structurile de forță ale statului român. Structuri membre NATO și UE, teoretic apărătoare ale democrației, dar care practic se mobilizează exemplar, folosind metodele vechii Securități comuniste, pentru a distruge un om care, de fapt, n-a încălcat nicio lege.

Totul, pentru că omul respectiv, un jurnalist, s-a apucat să scrie despre un subiect tabu: doctoratele plagiate ale conducătorilor statului român, notează Aktual24.

Citește și: Comisia Europeană dată în judecată de o asociație a procurorilor, pentru că a ridicat MCV în cazul României

De ce protestează Emilia Șercan

De aproape două săptămâni, Emilia protestează zilnic în fata sediului Parchetului General și al Parchetului Curții de Apel. Defilează cu una dintre fotografiile care i-au fost sustrase din computer și publicate pe site-ul lui Cristian Rizea, împreună cu probe pe care ea le-a depus la Poliție, iar Politia le-a dat mai departe pentru a fi folosite mediatic împotriva jurnalistei.

Este celebrul dosar de kompromat despre care a aflat țoată Europa, dar pe care procurorii l-au clasat, considerand că faptele nu există.

Povestea Emiliei e relativ simplă. Prin 2015 s-a apucat să scrie despre doctoratele plagiate de capii instituțiilor de forță. A descoperit rapid că nu erau cazuri izolate, ci produsul unor rețele mafiote din care făceau parte inclusiv profesorii coordonatori de doctorate. Se construiau astfel rețele de influență subterane care acaparaseră toate instituțiile importante.

„Uita-te cine au fost persoanele pe care le-a coordonat Gabriel Oprea, de exemplu: șeful SRI, Radu Timofte; ambii lui adjuncți, Marin Ionel și Dumitru Zamfir; Florian Coldea, prim-adjunctul SRI într-o altă epocă; șeful Comunității Naționale de Informații de la președinția României, Daniel Moldoveanu; prim-adjunctul procurorului general al României, Bogdan Lica“, îi spune Emilia reporterului, ca exemplu de rețea apărută în jurul „cazului 0, generalul Gabriel Oprea“.

Interviul integral în Aktual24.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Judecătorul – avocat pentru Guvern, în procesul Danileț contra România

Un membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM ),...

Noul Cod Silvic, adoptat de Parlament

Noul Cod Silvic a fost adoptat marți în Ședința...

Republica Moldova, pregătită să reziste în fața ultimului atac rusesc | Deutsche Welle

Criza energetică este inevitabilă în Republica Moldova după revelion....