Emilia Șercan: „Geoană e însuși Sistemul care controlează România după 1989” | INTERVIU Aktual24

Data:

Emilia Șercan: „Geoană e însuși Sistemul care controlează România după 1989”, susține jurnalista în cadrul unui interviu acordat pentru Aktual24.

Acuzată de Geoană și de apropiații săi că face jocuri murdare și că propagă fake-news la ordinul Sistemului pentru a compromite candidatura la președinția României a actualului secretar general adjunct al NATO, jurnalista Emilia Șercan răspunde, într-un interviu acordat aktual24.ro, că Geoană e, de fapt, însuși Sistemul care controlează România după 1989.

Scandalul a izbucnit după ce Șercan a publicat dovezi clare ale unui plagiat masiv, de zeci de pagini, în teza de doctorat pe care Geoană a susținut-o în 2005.

Pagini traduse și introduse în teza de doctorat

Conform datelor prezentate de Emilia Șercan, oficialul NATO a copiat cu predilecție din discursuri susținute în fața Congresului de președinții Bill Clinton și George W. Bush.

Citește și: Ce ascunde Planul Simion cu locuințe de 35.000 de euro

Zeci de pagini au fost traduse și introduse în teza de doctorat fără să se menționeze nicăieri sursa. Foarte interesant este că dezmințirile au apărut în spațiul public cu două zile înainte să fie publicat articolul despre plagiatul lui Geoană!

Mai întâi un profesor de la ASE, Radu Musetescu, a postat pe 29 iunie, pentru prima oară după multă vreme și aparent din senin, un text în care dă garanții că teza de doctorat a lui Geoană nu e plagiată și susține că ar fi fost trecută prin mai multe softuri antiplagiat.

Emilia Șercan nu crede că teza de doctorat ar fi fost verificată cu softuri antiplagiat

A doua zi, dezmințirea la o știre inexistentă era deja prezentă pe zeci de site-uri. Abia în dimineața zilei de 1 iulie, adică la 36 de ore distanță după valul de dezmințiri, a apărut și investigația Emiliei Șercan.

Citește și: Elena Lasconi este candidatul USR pentru alegerile prezidențiale | VIDEO

Aceasta a explicat pentru aktual24.ro ce s-a întâmplat: vineri, l-a sunat pe Mircea Geoană ca să-i ofere posibilitatea să-și exprime punctul de vedere cu privire la articolul care urma să apară luni.

Foarte probabil, oficialul NATO a dat alarma și a pus în mișcare o întreagă mașinărie care a organizat o campanie preventivă de discreditare a investigației încă nepublicate.

Emilia Șercan a arătat, pentru aktual24.ro, de ce este foarte îndoielnică afirmația că teza de doctorat a lui Geoană ar fi fost verificată cu softuri antiplagiat.

Rectorul ASE a spus clar că instituția sa n-a apucat să încarce în sistem și să verifice lucrarea. Mai rămâne posibilitatea ca Geoană însuși să fi făcut asta, dar el nu a pomenit nimic despre acest lucru în discuția de vineri cu Șercan.

Dacă vineri i-a spus jurnalistei că n-are nimic împotriva să fie verificat și că salută aceste demersuri pentru că el este persoană publică, în schimb luni Geoană a scris pe Facebook că e victima unor campanii murdare, de fake news, comandate politic.

Citește și: Traficanții de arme n-ar trebui să se plângă de imigranții ilegali

Emilia Șercan a adăugat că i-a făcut plângere penală lui Adrian Cioroianu, directorul Bibliotecii Naționale, care a dezvăluit public informații confidențiale – că jurnalista se apucase să verifice teza de doctorat a lui Geoană.

Mai jos, interviul cu Emilia Șercan și cum privește ea acuzațiile de acum, că ar fi omul Sistemului care încearcă să blocheze ascensiunea lui Geoană către președinție.

Continuarea în Aktual24

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: aktual24.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. „…geoana e insasi sistemul….”___–___absolut, individul insa se crede mai Jmecher decat altii si pozeaza in independent(ca si cum o asa specie chiar ar exista!), practic i se trage de la functia in NATO, in care a fost co-optat pentru imaginea generala si nu pentru merite, occidentul stie cine este si acest geoana si mircea dinescu si multi altii, doar niste comunisti cu ifose de democrati, dar altfel, ei sunt gata sa intoarca Romania si spre Rusia, China, cat si la vechile metehne, unde doar ei troneaza in toate, peste toate si fara minima responsabilitate…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Controversata Ordonanță 84. Șoferii nevinovați pot rămâne ușor fără permis | Monitorul de Cluj

Controversata Ordonanță 84. Șoferii nevinovați pot rămâne ușor fără...

Un fost ministru al Transporturilor apare în dosarul șpăgii de 70.000 euro. Interceptări DNA | Aktual24

Un fost ministru al Transporturilor apare în dosarul șpăgii...

Discursul Ambasadoarei Kathleen Kavalec la marcarea a 248 de ani de independență pentru SUA

Statele Unite ale Americii împlinesc astăzi 248 de ani...

Cunoscut afacerist bucureștean, prins în flagrant încasând 70.000 euro | Aktual24

Cunoscut afacerist bucureștean, prins în flagrant încasând 70.000 euro....