Decizie controversată a CCR: a amnistiat în masă toți plagiatorii din România

Data:

spot_img

Curtea Constituțională a României a decis miercuri că retragerea titlului de doctor poate fi făcută de Ministerul Educației doar dacă doctoratul nu a intrat în circuitul civil și nu a produs efecte juridice.

Singurul mod în care un doctorat plagiat mai poate fi retras este în urma unei decizii definitive în justiție.

„Ce s-a plagiat până acum, rămâne bun plagiat”

Jurnalista Emilia Șercan a explicat, pe pagina sa de Facebook, ce înseamnă decizia CCR.

„S-a terminat cu integritatea academică în țara asta. Curtea Constituțională a României (CCR) tocmai a amnistiat în masă toți plagiatorii din România cărora de acum înainte nu li se va mai putea retrage titlul de doctor pentru plagiat (…).

Un titlu de doctor obținut în baza unei teze de doctorat plagiate va putea fi retras doar înainte ca ministrul Educației să semneze ordinul de ministru prin care atribuie titlul de doctor.

Ce s-a plagiat până acum, rămâne bun plagiat. Va deveni bun național, va putea intra în patrimoniul cultural al țărișoarei!

Totuși, această decizie, care încă nu este motivată, este una lipsită nu numai de logică, dar și de fundament juridic. Să explic de ce:

Titlul de doctor este emis doar de ministrul Educației. Comisia de susținere a unei teze de doctorat propune acordarea titlului, iar CNATDCU validează sau invalidează decizia comisiei de susținere, adică propunerea”, a menționat Emilia Șercan.

Decizia CCR, ilogică

Jurnalista explică că CCR a menționat în comunicatul de presă aferent deciziei privind plagiatele că „dispozițiile art.170 alin. (1) lit. b) din Legea educației naționale nr.1/2011 sunt constituționale în măsura în care se referă la retragerea titlului de doctor care nu a intrat în circuitul civil și nu a produs efecte juridice”.

„Un titlul de doctor NU există decât în momentul în care este semnat ordinul de atribuire a titlului de către ministru, deci anterior ce să intre în circuitul civil și ce efecte juridice ar putea produce?Cum va justifica din punct de vedere juridic această decizie CCR, care a fost dată deși e ilogică și lipsită de fundament juridic, doar ca să scape hoardele de impostori din politică, justiție, servicii, administrație etc.?

În fine, concluzia e simplă: pohta ce-a pohtit fostul triplu academician, rămas doar dublu academician Sorin Cîmpeanu s-a materializat cu mâna CCR. De acum înainte nu se vor mai putea retrage titluri de doctor pentru plagiat de niciun organism științific, nici măcar de universitatea care l-a acordat”, susține jurnalista.

Totul e praf

„Nimeni nu va mai plăti nici măcar cu titlul de doctor impostură în țara asta”

Emilia Șercan spune că singura varianta în care se va putea spune că o teză e plagiată va fi prin anchete de presă.

„Acest drept nu ni-l veți putea lua, domnilor protectori de impostori și plagiatori! Doar că anchetele de presă nu vor mai avea niciun efect juridic de acum înainte. Nimeni nu va mai plăti nici măcar cu titlul de doctor impostură în țara asta.

Educația a fost făcută praf taman în mandatul tătucului României educate, la fel cum a fost făcută praf justiția, iar acum și democrația însăși prin ororile gândite în laboratoarele securiștilor, ăia de au umplut țara până la refuz cu plagiate și impostori.
Noapte bună, România!”, a încheiat Emilia Șercan.

spot_imgspot_img
Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Judecătorul – avocat pentru Guvern, în procesul Danileț contra România

Un membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM ),...

Marian Vanghelie, trimis în judecată de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul Economat

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat vineri trimiterea în...

Ministerul Justiției vrea decontarea școlilor private pentru odraslele magistraților de legătură în UE

Ministerul Justiției condus de Alina Gorghiu lucrează la completarea...