marți, 24 mai 2022
AcasăNewsletterEmilia Şercan: Seful Autorităţii Electorale Permanente a plagiat masiv în teza de...

Emilia Şercan: Seful Autorităţii Electorale Permanente a plagiat masiv în teza de doctorat

Constantin-Florin Mituleţu-Buică, preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), a plagiat mai bine de jumătate din teza de doctorat pe care a susţinut-o în 2016 la Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” (UNAP), susţine jurnalista Emilia Şercan, într-un articol publicat pe pressone.ro.

Mituleţu-Buică a devenit doctor în Informaţii şi Securitate Naţională. Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente a urmat, în afară de studiile doctorale, mai multe cursuri de scurtă durată la Academia SRI şi la UNAP.

41 din cele 211 pagini ale tezei sunt plagiate din lucrări scrise chiar de îndrumătorul lui de doctorat, Constantin Iordache, conducător de doctorate la UNAP şi profesor titular la Universitatea „Spiru Haret”.

Emilia Şercan mai arată că în timp ce urma studiile doctorale la UNAP, Mituleţu-Buică l-a angajat în funcţia de consilier personal pe fiul îndrumătorului lui, George-Răzvan Iordache. Acest lucru a avut loc în martie 2015, cu un an şi jumătate înainte de susţinerea tezei de doctorat, pe vremea când Mituleţu-Buică era doar vicepreşedinte al AEP.

Mituleţu-Buică, care în trecut a fost membru PSD, a fost numit în 2019 preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente după ce a fost propus, susţinut şi votat în Parlament chiar de partidul al cărui membru a fost.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE