miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăNewsletterEpidemia imobiliară atacă Zona Metropolitană Iași

Epidemia imobiliară atacă Zona Metropolitană Iași

Prima comună vizată, Rediu. Locurile eligibile de pe lista de candidaţi a unui partid sunt ocupate de întreprinzători imobiliari din zonă.

Ofensiva construcţiilor imobiliare testează o nouă strategie: în locul unui parteneriat cu administraţia locală, să preia chiar forumul decizional dintr-o comunitate. Prima ţintă pare să fie comuna Rediu, unde de altfel problemele legate de emiterea unor autorizaţii de construire cu încălcarea legii s-au ţinut lanţ în ultima vreme. Pe portalul instanţelor de judecată pot fi consultate mai multe cauze unde se cere anularea autorizaţiilor emise, în vreme ce clădirile înalte se amestecă printre case.

În Rediu s-a construit masiv în ultimii câţiva ani, noile imobile respectând mai mult sau mai puţin Planul Urbanistic General. Spre deosebire de municipiul Iaşi, unde primăria locală ţine cu dinţii de un PUG depăşit, vechi de peste 20 de ani, Rediu are un plan actualizat şi încă unul în lucru. Informaţia ne-a fost oferită de la viceprimarul Ştefan Paraschiv, care, după 16 ani în funcţie sub umbrela PNL, aspiră acum la un mandat de primar sub pălăria PMP.

Blocuri peste case şi investitori imobiliari peste CL

El însuşi protagonist al unui scandal imobiliar „cât casa“, în care a semnat autorizaţia de construire pentru un bloc construit ilegal cu patru niveluri plus pod, la Breazu, între case, Paraschiv şi-a propus să facă mai mult decât în cei 16 ani. „Sunt convins că împreună putem pune capăt anilor de stagnare şi că putem aduce comuna Rediu în prezent“, scrie Ştefan Paraschiv pe o pagină de Facebook inaugurată cu două luni în urmă. 

Cu un CV modest (şcoală profesională şi activitate pe utilaje agricole), dar puţin mai prezent în comună decât a fost actualul primar, la Paraschiv atrage atenţia altceva: o listă de candidaţi la Consiliul Local cu locurile eligibile ocupate de dezvoltatori şi agenţi imobiliari.

Practic, pe lângă Ştefan Paraschiv, care deschide lista, se regăsesc trei investitori cu afaceri mai mult sau mai puţin profitabile, un administrator de agenţie şi un agent imobiliar, un fermier şi o educatoare. Acestea sunt primele opt locuri de pe listă. Consiliul Local Rediu numără 15 membri, care reprezintă o populaţie de aproape 7.000 de locuitori (după domiciliu).

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE