miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletterEpidemiologul Emilian Popovici: În decembrie, am putea avea 8.000 de cazuri zilnice...

Epidemiologul Emilian Popovici: În decembrie, am putea avea 8.000 de cazuri zilnice de COVID-19

România ar putea înregistra în luna decembrie 8.000 de infectări cu coronavirus într-o singură zi, avertizează Emilian Popovici.

Epidemiologul subliniază că am putea preveni această creştere dacă am respecta măsurile de conmbatere a infectărilor cu SARS-CoV-2.

„Dacă noi ne-am menţine la 1,1 număr bazal de reproducere, am menţionat că din 14 septembrie ne aflăm la acest 1,1. Dacă se menţine aşa până la început de decembrie, creşterea poate fi de până la câteva mii de cazuri peste cele pe care le avem acum. Că vor fi 7.000, că vor 8.000, nu în plus, cu totul 7.000 sau 8.000 de cazuri, asta este iarăşi mai greu de spus pentru că totul depinde de măsuri şi de felul în care se respectă”, a explicat la Antena 3, Emilian Popovici.

Acesta a mai explicat că trebuie să avem în vedere şi faptul că urmează să se activeze virusurile gripale. „Sigur că este posibil ca circulaţia acestora să fie redusă, datorită faptului că oamenii aplica aceste măsuri de protecţie cu masca şi cu toate celelalte. Dar, oricum, trebuie avut în vedere şi acest aspect, chiar la o circulaţia mai redusă, şi să nu uităm problema vaccinării antigripale!”, a mai spus epidemiologul, potrivit Revistei 22.

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE