Erdogan: Evenimentele de la Bucea, Irpin, Kramatorsk umbresc eforturile noastre de a rezolva paşnic războiul din Ucraina

Data:

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a afirmat în timpul unei întâlniri cu ambasadorii străini că evenimentele de la Bucea, Irpin şi Kramatorsk au umbrit eforturile Turciei de a rezolva paşnic războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, informează Ukrinform.

Cu toate acestea, Turcia va continua să depună eforturi pentru a continua negocierile, rămânând pregătită să organizeze un summit între preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi preşedintele rus Vladimir Putin.

„Imaginile de la Bucea şi Irpin, precum şi loviturile asupra civililor din Kramatorsk au umbrit eforturile noastre [în vederea unei reglementări – n.r.] … În calitate de ţară în care ambele părţi au încredere, ne continuăm eforturile. Procesul de la Istanbul rămâne în continuare cel mai de încredere, fiind cea mai scurtă cale de ieşire din criză”, a afirmat Erdogan.

Preşedintele Turciei a precizat că rămâne în contact cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, şi cu preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, şi a subliniat că este pregătit să îi ajute pe cei doi să poarte discuţii.

„Nu va exista niciun învingător în acest război, pentru că toată omenirea va pierde. De fapt, pe măsură ce conflictul continuă, atât pierderile umane, cât şi costurile economice sunt în creştere. Lumea noastră pluteşte în derivă spre o mare incertitudine”, a declarat preşedintele Turciei.

Erdogan a mai spus că Turcia îşi va continua eforturile pentru a obţine un rezultat satisfăcător al discuţiilor de la Istanbul, care să mulţumească atât părţile aflate în conflict cât şi comunitatea internaţională.

Reamintim că ultima rundă de discuţii între Ucraina şi Federaţia Rusă a avut loc la Istanbul la 28 martie, titrează THE EPOCHTIMES ROMANIA.

spot_imgspot_img
The Epoch Times - România
The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Zelenski rămâne cel mai popular lider european. Într-o țară din UE Putin este apreciat

Zelenski rămâne cel mai popular lider european, aproape jumătate...

„Flota fantomă” a Rusiei, în vizorul Occidentului. O nouă rundă de sancțiuni | Aktual24

Următoarea rundă de sancțiuni ale UE ar urmă să...

Percheziții DNA la Primăria Gropeni. Este vizat liberalul Stan Malinche, primarul comunei | De Brăila

DNA Galați efectuează, joi dimineață, mai multe percheziții în...