luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterEscrocheria care te poate lăsa fără casă sau pământ

Escrocheria care te poate lăsa fără casă sau pământ

Un astfel de scenariu l-au păţit doi pensionari din Miroslava, care au rămas astfel fără jumătate de hectar de teren pentru care negociaseră un preţ de 30 euro/mp. Acum se judecă cu escrocul, un tânăr spilcuit din cap în picioare, de loc din alt judeţ. Tot din Miroslava, alţi doi pensionari au păţit exact la fel.

Aceştia au aflat că terenul lor le-a fost vândut deja de escroc când s-au dus să-l prăşească: au dat acolo peste alt proprietar, care le-a arătat actele, lăsându-i cu gura căscată. Iată ce ingenios au fost păcăliţi.

Un nemţean a profitat de buna-credinţă a unor pensionari din Miroslava pentru a-i lăsa fără pământ. Pus la patru ace şi prezentându-se ca reprezentant al unor oameni de afaceri din cadrul Allianz Ţiriac, escrocul a reuşit să-i îmbrobodească pe bătrâni, făcându-i să-l împuternicească să le vândă pământul. Fapta ar fi fost însă imposibilă dacă notarii în faţa cărora s-au semnat actele n-ar fi fost ei înşişi grăbiţi să-şi încaseze onorariile.

Prima faptă s-a petrecut în februarie 2009, când Florin Gosman s-a prezentat la doi săteni din Miroslava, arătându-se interesat de un teren de o jumătate de hectar pe care aceştia îl aveau la Valea Ursului. Le-a oferit iniţial suma de 30 euro/mp, una peste preţul pieţei.

După câteva zile, le-a cerut titlul de proprietate pentru a face o copie. Le-a returnat însă copia, nu originalul, fapt nesesizat de victime. După alte câteva zile, le-a cerut să-l însoţească la un birou notarial, unde victima a semnat o împuternicire, crezând însă că semnează doar nişte acte în vederea eliberării extrasului de carte funciară. Bătrânul era însoţit de nepotul său, care susţine că a vrut să citească actele întocmite, dar a fost refuzat de notar, neavând nicio calitate şi fiind şi minor.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE