Patru taximetrişti din Oradea au reclamat la Poliţie, doar în ultimele 3 săptămâni, faptul că au fost păcăliţi prin comenzi telefonice de persoane care le-au cerut să facă anumite comisioane pentru că nu se pot deplasa de la domiciliu, fiind trimişi să alimenteze cartela de plăţi paysafe ori să reîncarce cartelele.

Le-au pus bani în cont 

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, taximetriştii au fost solicitați prin intermediul dispeceratelor de taxi, prin apeluri telefonice venite din partea unor persoane necunoscute, să presteze diferite servicii, cum ar fi alimentarea cu diverse sume de bani a unor conturi de plăți online fără cont bancar (carduri pay safe) sau reîncărcarea unor cartele telefonice.

Ca să nu intre la bănuieli dispecerii, escrocii au solicitat ca şoferul să le facă şi anumite cumpărături, cu promisiunea că toate serviciile le vor fi achitate ulterior, la întâlnirea cu clientul.

“Apelanții promiteau șoferilor de taxi că li se vor achita atât contravaloarea cumpărăturilor efectuate, sumele depuse prin contul de plăți online, cât și contravaloarea aferentă cursei până la destinația indicată de aceștia”, se precizează în informare. 

Citește articolul complet pe Bihoreanul

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.