Eșecul guvernării PSD-PNL: criză economică și inflație | Gazeta de Stâlpeni

Data:

spot_img

Eșecul guvernării PSD-PNL: criză economică și inflație. Guvernarea PSD-PNL, care ar fi trebuit să servească interesele naționale conform declarațiilor președintelui Klaus Johannis, continuă să dovedească incapacitatea sa de a gestiona eficient economia României.

Promisiunile electorale făcute de liderii politici, scrie site-ul DeFapt.ro, s-au transformat în realități amare, marcate de o creștere economică anemică, o inflație alarmantă și reforme sociale care au fost impuse prin PNRR, dar care, aplicate defectuos, adâncesc criza în rândul celor mai vulnerabili cetățeni.

Citește și: De ce evită unii procurori să confiște camioanele care transportă lemn ilegal

În primul rând, datele furnizate de Institutul Național de Statistică (INS) instituție politizată, arată o creștere economică de doar 0,7% în primele șase luni ale anului 2024.

Rata inflației a urcat la 5,42%

Datele sunt cu semnul întrebării, tot mai mulți specialiști considerând că sunt „coafate” pentru a fi „pe plus” și a ajuta imaginea guvernului PSD – PNL în an electoral, de a nu părea de-a dreptul incompetent economic.

Cu toate acestea, realitatea descrisă de INS este mult sub așteptările guvernului Ciolacu, care estima o creștere anuală de 3,4%, o cifră folosită în mod evident ca instrument electoral.

Citește și: Director la Sf Pantelimon despre angajatele care au sesizat procuratura: „În fiecare zi în care profesează, defăimează ireversibil imaginea profesională a medicilor din întreaga țară”

Chiar și în aceste condiții, această performanță modestă evidențiază o guvernare incapabilă să stimuleze economia în mod sustenabil, în ciuda promisiunilor că România va înregistra cea mai mare creștere economică din Europa.

Pe lângă această „stagnare economică” sau „creștere ZERO”, expresie intens folosită de PSD în special pentru a ataca guvernul Cioloș în 2016, inflația continuă să fie o problemă majoră, afectând grav nivelul de trai al populației.

Conform site-ului România Liberă, rata inflației a urcat la 5,42% în luna iulie 2024, după ce în iunie înregistrase o scădere temporară la 4,94%.

Continuarea în Gazeta de Stâlpeni

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / JoeL63)

spot_imgspot_img
Andrei Vacaru
Andrei Vacaru
Andrei Văcaru este redactor-șef la Gazeta de Stâlpeni, una dintre puținele publicații din România care apare într-o comună, Stâlpeni, Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Municipiul Iași se va încălzi pe datorie și anul acesta | Ziarul de Iași

Municipiul Iași se va încălzi pe datorie și anul...

Radu Igna a fost numit șef la Direcţia Antifraudă Oradea | Bihoreanul

Radu Igna a fost numit șef la Direcţia Antifraudă...