miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăDeutsche WelleEste mutația suferită de coronavirus un motiv de panică?

Este mutația suferită de coronavirus un motiv de panică?

Mutația suferită de coronavirus în Marea Britanie l-ar putea face mai contagios, dar nu și mai periculos. Vaccinul funcționează în continuare iar pe termen mediu mutațiile slăbesc virusul și dau forme ușoare de boală.

O mutație a coronavirusului descoperită de curând în sudul Marii Britanii s-ar răspândi acum mai repede decât varianta anterioară, potrivit ministrului britanic al Sănătății, Matt Hancock. Ar exista deja cel puțin 1.000 de cazuri de persoane infectate cu varianta mutantă.

Ceea ce nu înseamnă însă că, pentru persoanele infectate, virusul ar fi devenit mai periculos, spune Hancock. Se poate însă presupune că sporirea actuală a numărului de cazuri noi ar putea avea legătură cu această variantă nouă a virusului. 

Nu este nimic neobișnuit să se descopere o astfel de mutație. În China, de exemplu, țara de origine a pandemiei, a circulat deja în urmă cu șase luni o variantă nouă a virusului. În vară, din Spania s-a răspândit rapid în jumătate din Europa o altă variantă nouă a SARS-CoV-2. Virușii suferă în permanență mutații iar cel mai des aceste mutații produc efecte minime sau chiar deloc.

În mod normal, corpul uman este capabil să se apere singur de viruși. El produce anticorpi care îl apără de atacurile virale și îl fac imun la acești agenţi patogeni.

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE