Etapa a doua a recalculării pensiilor. Care sunt șansele pensionarilor să obțină creșteri mari la pensii? | Ziarul de Iași

Data:

spot_img

Etapa a doua a recalculării pensiilor a început la 1 septembrie și va dura timp de șase luni. Un număr de 39.000 de pensionari din județul Iași, dintre care aproximativ 9000 care au lucrat în CAP-uri (Cooperativele Agricole de Producție), intră în această etapă în care se vor lua în considerare și veniturile permanente. Șefa CJP Iași explică care sunt șansele pensionarilor să obțină creșteri ale pensiilor.

Maria Andronache, directoarea Casei Județene de Pensii (CJP) Iași, a explicat că pensionarii trebuie să prezinte adeverințe de venit doar pentru sumele obținute înainte de aprilie 2001. Pentru veniturile câștigate după această dată, nu sunt necesare adeverințe suplimentare, deoarece informațiile sunt deja înregistrate în sistemul informatic.

Șefa CJP Iași nu se așteaptă la creșteri mari ale pensiilor în comparație cu prima etapă.

„Estimăm că aproximativ 30.000 de pensionari din județul Iași vor fi incluși în această etapă de recalculare. Pe lângă aceștia, sunt incluși și aproape 9.000 de pensionari care au lucrat în CAP. La această «mică recalculare» nu ne așteptăm la creșteri semnificative ale pensiilor, comparativ cu «marea recalculare». Motivul este că, de-a lungul timpului, au existat persoane care au acționat în instanță pentru veniturile nepermanente nevalorificate și au câștigat, însă majorările obținute nu au fost considerabile. În această etapă, se includ veniturile nepermanente care nu au fost valorificate inițial la pensie. Pensionarii pot prezenta adeverințe de venit și vor fi incluși în recalculare”, a declarat Maria Andronache.

Continuarea, în Ziaruldeiasi.ro

Citește și: Noua practică a instanței supreme: Orice ONG poate face plângere împotriva unei soluții de clasare a procurorilor

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziarul de Iași)

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related