Etapă revoluționară în tehnologia dronelor. 5.000 de drone zboară autonom, fără să se ciocnească între ele | Aktual24

Data:

spot_img

Etapă revoluționară în tehnologia dronelor, reușită de cercetătorii de la Universitatea Eotvos Lorand (ELTE) din Budapesta, relatează Interesting Engineering.

După ce a creat primul stol de drone autoorganizat din lume, echipa inovatoare a atins o nouă etapă. Echipa a descoperit prima soluție autonomă de trafic intens cu drone.

Acest sistem avansat este mai capabil decât piloții umani. El promite un viitor în care dronele vor putea naviga pe cer cu o eficiență și o siguranță de neegalat.

Din 2009, Departamentul de Fizică Biologică de la ELTE a fost în fruntea cercetării roiurilor de drone. Călătoria lor a început cu crearea, în 2014, cu primul roi de quadcoptere autonome din lume, care cuprinde cel puțin zece unități.

Citește și: Magistrații, vameșii și politicienii, cei mai mari iubitori de diamante

Aceasta realizare a fost acum eclipsată de cea mai recenta cercetare, care prezintă traficul autonom dens a sute de drone.

Stolul de drone și traficul autonom al dronelor pot părea similare, însă au provocări și obiective diferite.

În cazul aglomerării, dronele încearcă să se deplaseze împreună în sincronizare perfectă prin mișcări coordonate, precum un stol de păsări. În traficul autonom al dronelor, fiecare dronă are propria ruta și propriul obiectiv, ceea ce poate provoca conflicte.

Această complexitate este deosebit de pronunțată în spațiile deschise, unde dronele, la fel ca pietonii, se deplasează liber în diverse direcții.

Continuarea, în Aktual24.ro

Citește și: Cum a beneficiat excepționalul Truică de condiții excepționale în detenție

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură video)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related