Eurodeputat: Guvernul României trebuia să pregătească mai din timp aderarea

Data:

spot_img

Ministrul de Interne al Austriei a reafirmat votul negativ pe care țara sa îl va da privind aderarea României și Bulgariei la Schengen în ședința Consiliului JAI de miercuri, 8 decembrie. Negocierile continuă, chiar și în timpul ședinței, dar indiferent de ce va ieși putem să tragem niște concluzii corecte și să învățăm ceva pentru viitor, a transmis eurodeputatul Alin Mituță.

„ Nu se îngrașă porcul în ajun. Guvernul României trebuia să pregătească mai din timp aderarea și să ia mai în serios reprezentarea și prestanța la nivel european, să construiască alianțe puternice, să fie mereu parte din joc. Din păcate, sunt mulți miniștri care nu iau în serios rolul lor în Consiliu sau care nici măcar nu prea vin pe la consilii, preferând să trimită eșalonul doi. Cu reprezentare de eșalon doi vom fi tratați în eșalonul doi”, a scris joi eurodeputatul Renews.

În opinia sa, comportamentul Austriei este inacceptabil, egoist, politicianist și anti-european.

„Migrația ilegală există dar România nu are mare legătură cu motivele acestei migrații. România a fost scoasă ca țap ispășitor pentru o problemă pe care nu ea o cauzează. Unanimitatea trebuie să dispară din votul în Consiliu. Unanimitatea avea sens la începuturile UE când erau 6 state membre.

În 2022, cu 27 de state, unanimitatea e anacronică și duce la blocaje absurde. După acest episod, România trebuie să își schimbe poziția și să susțină puternic schimbarea tratatelor și înlocuirea unanimității cu majoritatea calificată în Consiliu”, a mai spus Alin Mituța.

Citește și: De ce Austria se opune aderării României la spațiul Schengen. Explicații raționale, nu conspirații

„Nu folosește la nimic să copiem și noi acum comportamentul anti-european al Austriei”

Eurodeputatul explică și cum vede partea plină a paharului.

„Familiile politice europene au fost unite în a susține aderarea noastră la Schengen, ceea ce e o veste bună. Olanda, cu guvern Renew și Suedia au fost convinse să renunțe la obiecții inclusiv prin eforturile făcute din Parlamentul European. Guvernul PPE al Austriei nu a putut fi convins.

SUSȚINE PRESShub. Donează sau redirecționează o parte din impozitul pe venit/profit

Nu folosește la nimic să copiem și noi acum comportamentul anti-european al Austriei, în afară de a ne răcori. Trebuie să ne facem mai bine temele, să fim mai pro-activi în UE și să lucrăm din timp pentru deciziile pe care ni le dorim.

Hai să învățăm ceva și să începem de pe acum pregătirea pentru aderarea la zona euro, infinit mai dificilă decât cea la Schengen. Și mai ales să punem oameni competenți în posturi cheie, care înțeleg și politica europeană”, a mai spus parlamentarul european.

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cod galben de vânt în Muntenia și Dobrogea, dar și în sudul Moldovei și în Transilvania. Ploi în București

Administrația Națională de Meteorologie a emis un Cod galben...

Ședința pentru învestirea Guvernului propus de Ciolacu. Cătălin Drulă: „la vremuri noi, tot voi”

Ședința pentru învestirea Guvernului propus de Ciolacu. Cătălin Drulă:...

Ministrul propus de PSD la Justiție, venituri de 3 milioane de lei în 4 ani

Propunerea coaliției PSD-PNL-UDMR pentru funcția de ministru al Justiției,...

Marcel Ciolacu a fost desemnat premier de Klaus Iohannis

Marcel Ciolacu a fost desemnat premier de Klaus Iohannis,...