Eurodeputatul Gheorghe Falcă, nominalizat Ambasador al Convenției Primarilor Europeni

Data:

Gheorghe Falcă, europarlamentar PNL (Partidul Popularilor Europeni), a fost nominalizat ca Ambasador al Convenției primarilor europeni, a informat cabinetul său de presă.

„Această numire este un angajament pentru viitor pe care mi l-am asumat, un pas important pentru ceea ce înseamnă politica verde a Europei și implementarea sa în parteneriat cu autoritățile locale. Venind din sfera autorităților locale (dl Falcă a fost primar ala Aradului, vreme de patru mandate consecutiv – n.r.), după cele patru mandate de primar, cunosc modul în care administrația funcționează și nevoile acesteia, astfel că sprijinul primit de la nivel european este cu atât mai important”, a declarat eurodeputatul liberal.

„Convenția primarilor este o inițiativă emblematică a UE de promovare a acțiunilor în materie de climă și energie, evidențiind în același timp rolul crucial pe care îl joacă orașele și regiunile în tranziția către energie curată și în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Prin Biroul Convenției Primarilor de la Bruxelles, Comisia Europeană oferă un sprijin tehnic puternic și îndrumări cu privire la instrumentele financiare pentru orașele și regiunile care doresc să stabilească planuri de acțiune pentru energie durabilă și climă (SECAP).

În plus, sute de regiuni, provincii, asociații ale guvernelor locale și regionale și ministere naționale, precum și agenții tematice pentru energie sau mediu, își unesc forțele în cadrul Convenției pentru a sprijini orașele și regiunile din Europa să își îndeplinească angajamentele în materie de climă.

Convenția Primarilor pentru Climă și Energie este deschisă tuturor autorităților locale constituite democratic cu/prin reprezentanți aleși, indiferent de mărimea acestora sau stadiul de implementare a politicilor lor energetice și climatice”, se mai menţionează în comunicatul de presă citat.

spot_imgspot_img
Argeșul Online
Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...