Despre Ținutul Secuiesc, triunghiul format de județele Harghita, Covasna și Mureș, se relatează în spațiul public când apar stări conflictuale sau divergențe politice. Ofertele turistice ale zonei, plină de conace și de izvoare terapeutice, îndulcesc percepția, ca și bunătățile bucătăriei secuiești.
O incursiune în Dalnic, comună din Covasna așezată la mijlocul distanței dintre Sfântu Gheorghe și Târgu Secuiesc, este calea sigură pentru a afla câte ceva despre meșteșugul culinar secuiesc.
Locul a devenit cunoscut după ce mai mulți jurnaliști au scris o carte despre Dalnic, satul natal al lui Gheorghe Doja și locul copilăriei lui Miklos Barabás, cel mai important pictor al curentului Biedermeier. Întreaga zonă a început să fie căutată odată cu „trezirea la viață” a tot mai multor conace secuiești.
Citiți articolul integral pe Romania.europalibera.org
Citiți și