Europa Liberă: Partidul sprijinit de Dan Voiculescu va primi subvenție în 2022 deși nu a participat la alegerile de anul trecut. Amendamentul care-i permite acest lucru

Data:


Potrivit europalibera.org, Partidul Umanist Social Liberal, a cărui existență este legată de Dan Voiculescu, va primi printr-un artificiu legislativ subvenție în 2022, deși nu a participat la alegerile de anul trecut.

Amendamentul aprobat de comisiile de specialitate din Parlament a fost depus miercuri de deputații Steluța Cătăniciu, Grațiela Gavrilescu, Ana Predescu și Vlad Popescu Piedone. Toți sunt membri ai Partidului Umanist Social Liberal, dar au candidat pe listele PSD în 2020. În prezent, ei sunt afiliați grupului PSD din Camera Deputaților.

Până la adoptarea acestui amendament, subvenție de la bugetul de stat primeau partidele care au depășit pragul de 5% la alegerile parlamentare sau au aleși locali.

Partidul Umanist Social Liberal, care se proclamă continuatorul Partidului Conservator al lui Dan Voiculescu, nu a avut dreptul la subvenție anul acesta. Situația se va schimba însă de anul viitor.

„​75% din bugetul anual acordat partidelor politice vor fi împărțite partidelor politice care aveau ca membri cel puțin un deputat sau un senator afiliat unui grup parlamentar la finalul primei sesiuni a anului 2021”, prevede amendamentul introdus de cei patru deputați.

Articolul integral, pe europalibera.org!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea a formulat cerere de abţinere

Proces amânat în cazul Vlad Pascu. Judecătoarea dosarului a...

Începe Hackathonul bunei guvernări. Ce au făcut primarii cu banii noștri

Începe Hackathonul bunei guvernări, un eveniment complex în care,...