miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăDeutsche WelleEuropa reacționează la plecarea lui Donald Trump

Europa reacționează la plecarea lui Donald Trump

Multe capitale europene răsufllă ușurate după victoria lui Joe Biden în alegerile prezidențiale din SUA. Dar, pe anumite teme, dialogul dintre UE şi Biden ar putea fi mai dificil decât cu Donald Trump.

S-a străduit mult în anii trecuți să aibă o relație bună cu Donald Trump, dar victoria lui Joe Biden trebuie să-i fi picat bine președintelui francez Emmanuel Macron. „Avem multe de făcut pentru a depăși provocările prezentului. Hai să lucrăm împreună”, a postat Macron pe Twitter în franceză și engleză, la scurt timp după ce posturile TV importante din America au anunțat victoria lui Biden în alegerile prezidențiale.

Spre deosebire de situația de acum patru ani, când câștigase Trump, consilierii politici de la Paris, la fel ca și cei din celelalte capitale europene, știu de astă dată bine la ce să se aștepte.

Joe Biden este printre cei mai experimentați politicieni americani în politică externă, niciun alt președinte anterior nu și-a început mandatul cu o asemenea experiență externă bogată.

Biden: rădăcini franceze și irlandeze

Încă în timpul mandatelor sale de senator, Biden s-a axat pe politica externă, iar la începutul anilor 1990 a scris un studiu amplu despre războaiele din Balcani. În calitate de vicepreședinte în timpul mandatelor lui Barack Obama, democratul Biden a fost prezent la Conferința de Securitate de la München, cel mai mare for de dialog transatlantic. Joseph Robinette Biden, care are și origini franceze, pe lângă cele irlandeze, cunoaște Europa – iar europenii îl cunosc pe el.

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE