luni, 6 decembrie 2021
AcasăNewsletterEuroparlamentarul bătut de jandarmi nu se lasă: Propune o nouă cale de...

Europarlamentarul bătut de jandarmi nu se lasă: Propune o nouă cale de atac în dosarul „10 August”

Europarlamentarul USR-PLUS Vlad Gheorghe – unul dintre cei mai cunoscuţi protestatari din 2018, care la manifestaţia din 10 august a fost lovit de către jandarmi, deşi era cu mâinile ridicate deasupra capului – a anunţat joi, într-un comunicat remis Epoch Times, că a depus o nouă cerere la DIICOT în acest dosar.

Deşi săptămâna trecută Tribunalul Bucureşti a emis o decizie definitivă în acest caz, europarlamentarul propune o nouă cale de atac în dosarul „10 August”. De profesie jurist, Vlad Gheorghe îndeamnă victimele din dosar să solicite DIICOT ordonanţa de clasare emisă iniţial de către procurorul de caz în 26.06.2020.

„Motivarea judecătorului menţionează acele aspecte de procedură pe care atât eu, cât şi alţi specialişti în domeniu le-am semnalat în toţi aceşti ani de când dosarul „10 August” a fost plimbat între instituţii. Conform legislaţiei în vigoare, orice decizie în dosar trebuie să fie comunicată părţilor interesate, adică inclusiv tuturor celor peste 800 de persoane care au depus plângeri pentru că la fel ca mine au suferit din cauza acţiunilor Jandarmeriei de la protestul paşnic de acum peste 3 ani. Or, lucrul acesta nu s-a întâmplat, după cum am atenţionat încă din 2020. Orice victimă din dosar care nu a primit, căreia nu i-a fost oficial comunicată această ordonanţă de clasare are acest drept, iar după ce îi este comunicată, are dreptul de a face alte solicitări conform procedurii penale, de a continua practic dosarul”, a declarat Vlad Gheorghe.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE