Europarlamentarul bătut de jandarmi pe 10 august nu se lasă: Merge la CEDO după ce justiţia română a închis dosarul

Europarlamentarul USR-PLUS Vlad Gheorghe – unul dintre cei mai cunoscuţi protestatari din 2018, care la manifestaţia din 10 august a fost lovit de către jandarmi deşi era cu mâinile ridicate deasupra capului – a anunţat marţi, într-un interviu acordat Epoch Times, că va merge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului după ce justiţia română a decis să îi scoată basma curată pe oficialii care au coordonat represiunea de atunci.

Demersul lui Vlad Gheorghe va fi făcut în nume personal, în calitate de victimă.

Reporter: Cum aţi primit vestea? Şi ce anume veţi face mai departe?

Vlad Gheorghe: Vestea e şocantă pentru oricine. Inclusiv pentru mine. Nu m-aş fi aşteptat niciodată la o asemenea decizie. Este fără îndoială. Şi toţi profesioniştii cu care am vorbit. Nu mai vorbesc de victime, ca lovitură emoţională pentru victime e enormă, dar chiar şi cu toţi profesioniştii cu care am vorbit în ora asta, de când am aflat vestea, toţi sunt absolut şocaţi. E incredibil. E o decizie care ne trimite cu cel puţin 20 de ani înapoi. O decizie care aparţine trecutului, în opinia mea, nu aparţine prezentului şi, în niciun caz, viitorului.

Şi ne duce din nou la CEDO şi România va fi din nou condamnată la CEDO pentru că nu reuşeşte să asigure cetăţenilor un acces rezonabil la justiţie. Pentru că despre asta este vorba. Să se asigure un acces rezonabil la justiţie.

Nişte fapte absolut flagrante, absolut evidente sunt închise din punct de vedere juridic cu tot felul de chichiţe procedurale. Procurorul care a dat clasarea s-a pensionat – nu mai spunem că are pensie specială – a dispărut, şi-a făcut datoria, a fugit din sistem. Acum, sunt foarte curios de judecătorul care a pronunţat această decizie, să vedem ce urmează în carierea lui profesională. Dacă nu, tot aşa, o cerere de pensionare subită.

Reporter: Cum vă explicaţi decizia?

Vlad Gheorghe: Sincer, nu mi-o explic în niciun fel. Mi se pare total inexplicabilă decizia. Şi aştept cu mare interes motivarea, să vedem exact care au fost temeiurile care au stat la baza logicii şi deciziei judecătorului.

Reporter: Ce veţi face personal pe speţa asta?

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Slujbă de Înviere, pe scenă, în Piața Sfatului din Brașov

Pentru a evita aglomerația, lăcașele de cult vor amenaja din timp, în afara clădirilor, mai multe puncte de distribuire a "paștilor" în pachete/punguțe de unică folosință, închise.

O victorie aliată cât o zdrobitoare înfrângere comună

Se bucură mulți de ”victoria” alianței PNL și USR PLUS, care s-au înțeles să continue coaliția. Ar fi fost decizia rațională, cred nu puțini....

POIM: Alte 10 contracte, în valoare de 146 milioane lei, pentru spitale și centre sociale

Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București este beneficiarul celui mai mare contract semnat în aceste zile.