Europenii conturează o misiune armată de pace în Ucraina | Deutsche Welle

Data:

spot_img

Berlinul și Londra ar putea să trimită trupe de menținerea păcii în Ucraina. Lideri europeni se întâlnesc la Paris, după mesajele recente ale SUA. În paralel, Rubio se vede cu Lavrov – înaintea lui Trump și Putin?

Opoziția conservatoare din Germania, care ar urma să obțină o majoritate relativă în urma alegerilor parlamentare federale de la sfârșitul acestei săptămâni, ar intenționa să propună trimiterea de militari într-o misiune de menținere a păcii în Ucraina: Berlinul s-ar putea implica în acest demers dacă se va ajunge la un acord de pace, susține Jürgen Hardt, expertul în politici externe al alianței de centru-dreapta CDU/CSU. ”Nu îmi pot imagina că Germania ar sta în afara acestui concept”, a comentat oficialul creștin-democrat, într-o declarație pentru BBC Today.

Citește și: Emmanuel Macron: „Europenii trebuie să facă mai mult și mai bine pentru securitatea colectivă”

Anterior, premierul Marii Britanii Keir Starmer anunțase că țara sa ar putea trimite trupe într-o misiune de menținere a păcii în Ucraina, după o încetare negociată a focului. O astfel de măsură ar fi în folosul asigurării securității Marii Britanii și a Europei, a scris șeful guvernului de la Londra într-un articol publicat în Daily Telegraph: ”Nu spun asta cu ușurință. Dar orice rol în a ajuta la garantarea securității Ucrainei contribuie la garantarea securității continentului nostru și a țării noastre.” Starmer, care participă astăzi la Paris la un mini-summit european convocat de președintele francez Emmanuel Macron, se va întâlni și cu președintele american Trump ”în zilele următoare”.

Nici Suedia nu exclude participarea la un astfel de cordon de stabilizare militară, după negocierea ”unei păci echitabile și durabile”, conforme dreptului internațional și care să împiedice Rusia să se regrupeze și să lanseze noi atacuri, a declarat pentru postul public Sveriges Radio ministra de Externe Maria Malmer Stenergard. ”Când vom avea o astfel de pace, va trebui menținută și, pentru asta, guvernul nostru nu exclude nimic”, a spus ea.

Mai mulți lideri-cheie europeni se întâlnesc astăzi (luni, 17 februarie) la Paris pentru a discuta despre Ucraina și securitatea în Europa. La invitația Președinției franceze vor fi prezenți șefi de stat și de guvern din Germania, Marea Britanie, Italia, Polonia, Spania, Țările de Jos și Danemarca, alături de înalții responsabili UE și NATO.

Continuarea în Deutsche Welle

Citește și: Emil Hurezeanu: „Nu vrem ca Ucraina să piardă. Acest război nu trebuie pierdut de Ucraina și în niciun caz nu trebuie câștigat de Rusia”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com/ Defence-Imagery)

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Bărbatul din Craiova cercetat pentru antisemitism, trimis în judecată sub control judiciar

Bărbatul din Craiova pe numele căruia procurorii au deschis...

Germania, câmp de luptă al unui război hibrid tot mai agresiv

Duminică, 23 februarie, germanii sunt așteptați la urne pentru...

JD Vance greșește. Dovezi clare că Rusia s-a amestecat în alegerile prezidențiale din România | Universul.net

Vicepreședintele SUA, JD Vance, a criticat România pentru anularea...