Eurovision Song Contest 2025 se va desfășura în orașul elvețian Basel

Data:

spot_img

Eurovision Song Contest 2025 se va desfășura în orașul elvețian Basel, anunță organizatorul evenimentului, care speră la un impuls economic din partea sutelor de mii de fani care așteaptă să se adune în restaurante, hoteluri și baruri, conform Reuters.

Finala, care a fost urmărită anul acesta de 163 de milioane de telespectatori din întreaga lume, va avea loc pe 17 mai în arena St. Jakobshalle din Basel, un loc multifuncțional pentru sport și muzică, care poate găzdui 12 000 de fani.

Basel a concurat împotriva orașului Geneva pentru a desfășura evenimentul din mai 2025, pe care Elveția îl va găzdui după ce cântărețul Nemo a câștigat competiția din acest an de la Malmo, Suedia. Cele două orașe elvețiene au fost ultimele candidate alese în funcție de criterii importante ce includ conexiunile de transport, capacitatea hotelieră și securitatea.

Alți factori au mai fost spațiile disponibile, durabilitatea și reciclarea, precum și experiența cu evenimentele de mare amploare, a declarat radiodifuzorul elvețian SRG, care organizează spectacolul de anul viitor.

Citește și: Cei mai bolnavi angajați din județele României

„Felicitări orașului Basel”, au declarat Reto Peritz și Moritz Stadler, coproducătorii executivi ai concursului Eurovision. „Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu dvs. pentru a face ESC o experiență de neuitat pentru toată lumea”.

În plus față de Geneva, cererile anterioare nereușite de a găzdui evenimentul au venit din Zurich și în comun din Berna și Biel, orașul natal al lui Nemo. Guvernul din Basel a declarat că va înainta parlamentului orașului o propunere de finanțare în valoare de 34,9 milioane de franci elvețieni (41,2 milioane de dolari) pentru a plăti pentru eveniment.

25 de țări și-au exprimat interesul de a participa la ediția din 2025, însă lista va continua

Potrivit site-ului eurovisionworld.com, 25 de țări și-au exprimat intenția de a participa la ediția din 2025. Lista finală cu țările participante va fi publicată de EBU (European Broadcasting Union) în perioada următoare.

Țările care și-au confirmat prezența, conform site-ului Eurovision World: Muntenegru (care se reîntoarce după doi ani de pauză), Albania, Austria, Azerbaidjan, Belgia, Croația, Cipru, Danemarca, Finlanda, Franța, Germania, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Norvegia, Portugalia, San Marino, Serbia, Spania, Suedia, Regatul Unit și Elveția.

România încă nu a confirmat prezența în ediția din Elveția.

Eurovision Song Contest 2025 se va desfășura astfel:

  • Semifinala 1: 13 mai 2025
  • Semifinala 2: 15 mai 2025
  • Finala: 17 mai 2025

Citește și: Electoratul american, tot mai dezinteresat de politica externă a SUA

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Instagram / Eurovision Song Contest)

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vibrația misterioasă care a zguduit planeta timp de nouă zile | Aktual24

Topirea unui ghețar a declanșat, în septembrie anul trecut,...

Festivalul istoric „Vladislav I” revine la Brăila cu reconstituiri din istoria medievală și cea modernă

Festivalul istoric „Vladislav I” revine la Brăila cu reconstituiri...

INTERVIU. Fără sprijinul SUA, probabil Ucraina ar fi căzut. Ce este de fapt trumpismul | Universul.net

SUA au oferit sprijin Ucrainei prin echipamente militare și...