Eveniment dedicat lumii romanice din estul Europei. Colocviul internațional „Comunicare și cultură în România europeană” (CICCRE) a ajuns la cea de-a XII-a ediție și își deschide astăzi lucrările la Universitatea de Vest din Timișoara.
Este mai mare eveniment dedicat lumii romanice din estul Europei, dar și unul dintre cele mai mari din Europa – nu doar prin numărul participanților la fiecare ediție (în jur de 150), ci și prin multidisciplinaritate (reunind specialiști în filologia tuturor limbilor romanice – latină, franceză, italiană, spaniolă, portugheză –, în istorie, studii culturale, muzică, arte plastice, muzică, teatru, biblioteconomie).
Cu tema „Biografia. Noi perspective metodologice, delimitări tematice, studii de caz”, colecviul se desfăşoară în zilele de 14 şi 15 iunie, la Universitatea de Vest din Timişoara, dar și la Biblioteca Centrală Universitară „Eugen Todoran”.
12 secțiuni, peste 150 de participanți
Invitații din acest an, specialiști de marcă în studiul limbilor, literaturilor, istoriei și culturii din spațiul romanic, sunt:
- prof. univ. dr. Antonio Bueno Garcia, de la Universitatea din Valladolid;
- prof. univ. dr. Kazimierz Jurczak, de la Universitatea Jagiellonă din Cracovia;
- dr. Doina Lemny, fost cercetător la Muzeul de Artă Modernă din Paris;
- dr. Ștefan Lemny, fost cercetător la Biblioteca Națională a Franței, din Paris;
- prof. univ. dr. Nelu Zugravu, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Iași.
Citește și: Cine este de vină, poporul sau politicienii?
Cele 12 secțiuni ale colocviului reunesc peste 150 de participanți, confirmând astfel importanța cercetării limbilor, literaturilor, istoriei, artelor și culturilor din spațiu romanic, precum și interesul pe care acest eveniment științific major, organizat de Universitatea de Vest, îl are, în fiecare an, în lumea academică din țară și din străinătate.
Continuarea în Puterea a Cincea
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(sursa foto: putereaacincea.ro)