Eveniment muzical de excepție la Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova: Răzvan Stoica și Andreea Stoica împreună cu vioara Stradivarius

Data:

spot_img

În 1 iulie 2023, de la ora 20:30, la Domeniul Cantacuzino din Florești, Prahova va avea loc un nou eveniment muzical de excepție.

Răzvan Stoica și Andreea Stoica împreună cu vioara Stradivarius, revin în atenția publicului din România alături de orchestra de cameră Kamerata Stradivarius, fondată în 2013 în Țările de Jos, și care va reuni 14 instrumentiști de excepție.

Organizatorii vă așteaptă să redescoperiți strălucirea viorii prin capodopere ale repertoriului violonistic din două epoci diferite: barocul și muzica contemporană argentiniană. Programul cuprinde două cicluri de lucrări pe cât de cunoscute, pe atât de dificile, impresionante și divers colorate. Anotimpurile de Antonio Vivaldi – excentricul profesor de muzică de la orfelinatul de fete – vor fi alăturate Anotimpurilor la Buenos Aires de Astor Piazzolla – bandoneonistul și compozitorul care s-a încăpățânat să facă din muzica argentiniană un gen respectat pe scenele de muzică clasică.

Citește și: Vinuri, dulciuri, cosmerice, confecții și alte produse din Republica Moldova, la expoziția din Piața Sfatului – Brașov

Cu o tehnică fenomenală și un ascuțit simț al frazării, Răzvan Stoica este unul dintre cei mai importanți violoniști români ai momentului. Abilitățile virtuoze ale instrumentistului care impresionează în cele mai dificile partituri ale literaturii pentru vioară din toate timpurile l-au transformat într-unul dintre cei mai iubiți muzicieni români în afara granițelor țării. Alături de sora sa Andreea, o pianistă cu o interpretare sensibilă, cu care formează un duo imbatabil pe scenele de recital și concert, Răzvan Stoica se numără printre puținii violoniști care poate aborda practic orice repertoriu, cu o acuratețe stilistică aparte în muzica barocă, dar și în muzica contemporană, cu sonorități pline de pasiune, senzualitate și romantism.

Daca pe duo-ul Răzvan si Andreea Stoica i-ați putut aprecia recent in cadrul turneului ce a cuprins deja orașe precum Alba Iulia, Iași sau București, seara de 1 iulie propune un concert extraordinar in aer liber împreună cu cei 14 instrumentiști din Kamerata Stradivarius Orchestra. In cadrul unic al Domeniului Cantacuzino Floresti, la poalele ruinelor Micului Trianon, explozia celor 8 anotimpuri reunite ale lui Vivaldi si Piazzolla, vor beneficia si de un alt instrument celebru, o vioara din anul 1678 realizată de Nicolò Amati, mentorul lui Antonius Stradivarius.

Biletele pot fi achiziționate în avans de pe site-ul bilete.ro și de la punctele de vânzare bilete.ro, iar în perioada de desfășurare a evenimentului de la punctele de acces la eveniment.

Accesul pe domeniul Cantacuzino se va face atât auto, în parcarea amenajată, din DJ 720 Florești – Filipești, dar și pietonal, pe aleea de lângă turnul de apă.

Așezarea pe locuri va fi în funcție de venirea spectatorilor. Primii veniți își vor putea alege locurile în zona indicată pe bilete.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursă foto: Facebook Andreea Stoica Concert Pianist)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related