Evenimentele Muzicale ale Săptămânii la Festivalul de Muzică Veche București

Data:

spot_img

Festivalul de Muzică Veche București anunță și pentru această săptămână o experiență muzicală de excepție prin cele patru concertele programate în perioada 15 – 19 noiembrie 2023 la Sala Auditorium a Muzeului Național de Artă al României. Toate evenimentele încep de la ora 19:00 și vă promit o călătorie fascinantă în universul sonor al muzicii baroce.

La Follia e la Gioia

15 Noiembrie 2023, ora 19, Sala Auditorium. Ansamblul Fonte di Gioia

 Ansamblul clujean „Fonte di gioia” vă invită să explorați minunatul univers muzical creat în jurul temei „La Follia”. Follia e fost de-a lungul timpului o fabuloasă sursă de inspirație. De la simplicitatea și naturalețea Foliei barocului italian timpuriu până la rafinamentul muzicii franceze descriptive, veți călători prin Italia, Germania și Franța secolelor 17 și 18. Programul cuprinde lucrări de la A. Falconieri, Fr. Couperin, H. Purcell, Händel și A. Vivaldi.

            Pentru bilete: https://tinyurl.com/lafoliaelagioia

La Lyra del Ciel

16 Noiembrie 2023, ora 19, Sala Auditorium. Elisabeth Seitz și trio-ul Nuovo aspetto.

„Nuovo aspetto” vă invită la o experiență emoțională și introspectivă. Cu vocea umană, harpa și psalterionul, cunoscute drept „instrumentele îngerilor”, veți călători prin sonorități „minimaliste” și emoții desprinse din alt univers. Programul (unul ce pendulează între emoție și introspecție) include lucrări de la Claudio Monteverdi, Athanasius Kircher, Heinrich Schütz, G.F. Haendel, Antonio Caldara și alții.

Pentru bilete: https://tinyurl.com/LaLyradelCiel

            Actus Humanus

      18 Noiembrie 2023, ora 19, Sala Auditorium. Martyna Pastuszka & {oh!} Orkiestra (Polonia).

 Concertul „Actus Humanus” aduce în prim-plan doi compozitori remarcabili, Francesco Geminiani și Charles Avison. Ansamblul polonez {oh!} Orkiestra, condus de violonista Martyna Pastuszka, un „rising star” al scenei europene de muzică veche vă va încânta cu genul concerto grosso explorat și diversificat în mod inspirat de acești maeștri baroci.         

    Pentru bilete: https://tinyurl.com/ActusHumanus

            Sparkling Haendel

19 Noiembrie 2023, ora 19, Sala Auditorium. Ansamblul Sempre.             Ansamblul bucureștean SEMPRE vă propune un program ce evidențiază frumusețea vocii de soprană și strălucirea sonorităților orchestrale în creația lui Haendel. Explorând genurile triosonatei, concerto grosso și concertului instrumental, veți călători prin universul muzical al compozitorului într-un mod captivant și luminos.

    Pentru bilete: https://tinyurl.com/SparklingHaendelnoi2023

  Programul Festivalului poate fi găsit pe: https://earlymusic.ro. Biletele se pot achiziționa din rețeaua fizică Eventim sau online: https://tinyurl.com/FMVB2023

Festivalul de Muzică Veche București

Festivalul de Muzică Veche București este sinonim cu excelența în domeniu. Evenimentul a acoperit de la începuturile sale un gol în oferta culturală bucureșteană și națională. Mai apoi, a crescut de la an la an, fiind considerat acum drept cel mai important eveniment de profil din Sud-Estul Europei.Este primul festival de acest gen din București și unul dintre cele mai importante evenimente de muzică cultă din România. Este cotat pe locul patru între „cele mai frecventate festivaluri din București” (conform Barometrelor de consum cultural pe ultimii doi ani realizate de Institutul Național pentru Cercetare și Formare Culturală) și pe locul cinci în cadrul „Studiului de consum cultural pentru municipiul București 2015” – studiu realizat de INCFC la inițiativa ARCUB, pentru elaborarea Strategiei Culturale a Bucureștiului). Din anul 2015 a devenit membru (la vremea aceea singurul din România) al prestigioasei Rețele Europene de Muzică Veche (REMA).

Festivalul este dedicat muzicii vechi europene, de la piese medievale până la muzica renascentistă, barocă, bizantină, mergând până la muzicile vechi ale popoarelor din bazinul mediteraneean și Orient.

            Festivalul nu este un eveniment ce se ocupă de „arheologie muzicală”. Evenimentul pune în evidență actualitatea și prospețimea unor lucrări muzicale străvechi, dar într-o manieră mereu proaspătă și originală, sloganul său fiind: „Descoperă noutatea muzicii vechi”.

            Festivalul de Muzică Veche București este organizat de Asociația Antiqva.

            Partenerii festivalului: Ministerul Culturii, Institutul Cultural Român, Muzeul Național de Artă al României, Primăria Municipiului București, ARCUB, Ambasada Spaniei la București, Institutul Goethe, Institutul Cervantes, Institutul Francez din România, Institutul Italian de Cultură, Institutul Liszt, Institutul Polonez, CIDIM, Suono Italiano, Parohia Brâncuși, Fundația Calea Victoriei, Festivalul de Muzică Veche Miercurea Ciuc.

            Sponsorii festivalului sunt: : Hidroelectrica SA, Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, Garanti Bank, Autonom.

            Partenerii media ai festivalului: TV Trinitas, Radio Trinitas, Radio România Muzical, RFI, Radio Clasic, PressHub.ro, Forbes România, Agerpres, Profit.ro, News.ro, Adplayers.ro, Modernism.ro, AgentiadeCarte.ro, Phoenix Media, LumeaCredintei.com, Informateca.ro.

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Manea electorală pentru liberalul Ciucă compusă de un misogin notoriu

Manelistul Dani Mocanu a compus o melodie pentru candidatul...

Plângere la DNA împotriva lui Ciolacu pentru că nu a declarat zborurile la Monaco

Fostul europarlamentar Vlad Gheorghe a anunțat că a depus...