joi, 2 decembrie 2021
AcasăNewsletterExcepţionala poveste a Elenei Moşuc, soprana din Iaşi care a cucerit lumea...

Excepţionala poveste a Elenei Moşuc, soprana din Iaşi care a cucerit lumea mondială a Operei

Soprana Elena Moşuc, născută la Iaşi, este fără îndoială una dintre cele mai cunoscute şi apreciate artiste din România. Povestea ei este însă una pe cât de excepţională, pe atât de puţin cunoscută. A prins drag de muzică, după cum povesteşte, cântând la biserică împreună cu bunicii. 

Este credincioasă cum greu mai găseşti azi oameni, şi îşi priveşte talentul muzical ca pe un dar pe care l-a primit de la Dumnezeu. S-a simţit mereu datoare să aibă grijă de vocea sa, tratând-o ca pe cel mai important aspect al fiinţei, după cum ne mărturiseşte. Puţini ieşeni ştiu însă că soprana se întoarce mereu cu drag în corul bisericii, atunci când ajunge în Iaşi şi timpul i-o permite. Iar biserica sa de suflet este micuţa capelă de la Cimitirul Eternitatea. Acolo unde cânta alături de bunicul său încă de la 14 ani…

Întreaga poveste a drumul fetiţei neastâmpărate şi evlavioase din corul bisericii cimitirului până la cele mai vestite scene ale lumii, în rândurile de mai jos: 

Elena Moşuc este una dintre cele mai cunoscute soprane din Iaşi, atât la nivel naţional, dar mai ales pe plan internaţional. A adunat numeroase premii şi distincţii în cariera sa, în 2019 reuşind chiar extraordinara perfomanţă de a câştiga „Oscar della Lirica”, ca cea mai buna soprana din lume, cea mai prestigioasă distincţie internaţională a muzicii de operă, echivalentul muzical al Premiilor Oscar pentru cinematografie. Totodată, este considerată de către critici ca având „una dintre cele mai versatile şi mai expresive din lume” voci, drept dovadă fiind invitată să cânte pe cele mai importante scene ale lumii, precum München, Berlin, Hamburg, Viena, Milano, Barcelona, Paris, New York, Tokyo, Shanghai, Muscat, şi la prestigioase Festivaluri internaţionale precum la Salzburg sau Arena di Verona. Iubitorii de muzică o compară cu Mioara Cortez, care a fost prima profesoară a Elenei Moşuc încă din perioada în care studia la şcoala Populară de Artă din Iaşi. Din păcate, cel puţin în ultimii ani, a ajuns rar să cânte pe scena Operei din Iaşi. Însă câţiva dintre ieşenii norocoşi au avut ocazia să îi audă vocea răsunând în Biserica „Sfântul Gheorghe” de la Cimitirul Eternitatea.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE