Consultanță juridică de 80.000 lei pentru Primăria Zimnicea în plină pandemie

Data:

spot_img

Primăria Zimnicea și-a câștigat, în timp, celebritatea, dar nu pentru lucrurile pe care ar fi reușit să le realizeze pentru locuitorii orașului, ci pentru achizițiile publice pe care le tot face, demonstrând că banii publici pot deveni prada celor care îi administrează. În Zimnicea, situația îmbolnăvirilor cu noul virus nu este deloc rea. Practic, până acum, la nivelul orașului a fost depistat un singur caz de îmbolnăvire, așa că mari griji în comunitate nu sunt.

Pe de altă parte, spitalul de la Zimnicea se află într-o situație destul de dificilă, de vreme ce cadrele medicale de acolo nu mai primesc bolnavi, pentru că nu au echipamente și se tem de contaminare.

Spitalul din Zimnicea
Spitalul din Zimnicea

Oameni din cadrul ambulanței teleormănene susțin că la Zimnicea nu se mai fac internări de ceva vreme, iar bolnavii cronici sunt trimiși acasă. În timp ce tot acest coșmar se desfășoară, Primăria Zimnicea are cu totul alte preocupări. De exemplu, să cheltuie 80.000 lei pentru servicii de consultanță juridică. Din bani publici.

80.000 lei pentru servicii de consultanță juridică
80.000 lei pentru servicii de consultanță juridică

Practic, pe data de 06 mai, Primăria Zimnicea bătea palma cu o Societate Civilă Profesională de Avocați din București pentru asigurarea de servicii de consultanți și reprezentare juridică în achiziții publice și corecții financiare. Vorbim, practic, despre asistență juridică în planificarea și derularea procedurilor de atribuire (inclusiv a achizițiilor directe), dar și despre consultanță și asistență în domeniul achizițiilor publice în derularea sau modificarea contractelor de achiziții publice.

De asemenea, vorbim aici și despre reprezentare juridică în vederea anulării corecțiilor financiare aplicate în proiectele finanțate din fonduri europene.

Casa de avocatură “Ceparu și Irimia” ne-a lovit parcă în moalele capului încă de la motto: “Noi interpretăm legea în favoarea dumneavoastră”. Practic, noi deducem încă din start că nu e relevant dacă respecți sau nu legea, ci e relevant cum o interpretează avocații. Tocmai această atitudine a făcut ca în 2017, casa de avocatură să fie lider pe segmentul de achiziții publice în România.

În timp ce sistemul medical al orașului e la pământ, lucru confirmat atât de bolnavi, cât și de cadrele medicale, primăria e preocupată să se apere de consecințele nerespectării normativelor europene în procesul de accesare a banilor externi. Și, ca atare, e dispusă să plătească o casă de avocatură în acest sens cu peste 16.500 de euro.

Desigur, firma de avocatura i-ar putea servi chiar și primarului Petrică Pîrvu, după ce s-a deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zimnicea pentru înmormântarea cu alai organizată de el în plină stare de urgență.

Așa că plata unor avocați în plină pandemie cu bani publici n-are cum să-i facă rău primarului de la Zimnicea. Despre orașul Zimnicea nu are rost să mai discutăm, pentru că orașul, cu sau fără reprezentare juridică, rămâne unul dintre cele mai sărace din întreaga țară… Dar important e ca primarului să-i fie bine.

Rețeaua informală #CovRoMd cuprinde 27 de publicații de nivel local, regional, național, reprezentate de PressHub: Express de Banat (Caraș-Severin, Timiș), Mesagerul de Sibiu (Sibiu), Monitorul de Cluj (Cluj), Alba24.ro(Alba, Cluj, Hunedoara, Maramureș, Sibiu, Timiș), Gazeta de Dimineață (Hunedoara), Argeșul Online (Argeș), Epoch Times Romania (național),Monitorul de Botoșani (Botoșani), Oradea Press (Bihor), eBihoreanul(Bihor), Átlátszó Erdély (Harghita, Covasna, Cluj, Bihor, Satu Mare, Mureș), Revista 22 (national level), Zi de Zi (Mureș), Jurnalul Văii Jiului (Hunedoara), Arad24.net (Arad), Banatul Azi (Timiș, Arad, Caraș-Severin), inRoman.ro (Neamț), Resita.ro(Caraș-Severin), Liber în Teleorman (Teleorman), Info Sud-Est(Tulcea, Constanța), Jurnalul de Argeș (Argeș), Crișana (Bihor), Transilvania Reporter (Bistrița-Năsăud, Cluj, Bihor, Satu Mare, Maramureș, Sălaj), Gazeta de Sud (Dolj, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Olt), Viața Liberă (Galați), Ziarul de Iași (Iași) și Vrancea24 (Vrancea). 
La nivel european, rețeaua include partenerul EURACTIV.ro (parte a rețelei pan-europene EURACTIV, prezentă în 14 țări, cu sediul central la Bruxelles), la nivelul Republicii Moldova, report.md, și, la nivelul unei comunități de 5,6M de utilizatori în România și 1M în diaspora românească, HotNews.ro, prin platforma de dezbateri interactive, LIVE VIDEO #deladistanță.
spot_imgspot_img
Liber în Teleorman
Liber în Teleormanhttps://liberinteleorman.ro/
Ziar generalist care acoperă problemele sociale, economice, politice din zona Teleormanului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Concert cu muzică românească în Antarctica | Viața Liberă

Concert cu muzică românească în Antarctica. Pianistul gălăţean Ștefan...

Craiovean reținut pentru incitare la ură și promovarea antisemitismului | Știri Craiova

Craiovean reținut pentru incitare la ură și promovarea antisemitismului....

Începe restaurarea Bisericii lui Cujbă, un monument ieșean uitat în ruine | Ziarul de Iași

Începe restaurarea Bisericii lui Cujbă, un monument ieșean uitat...