EXCLUSIV  Taxă de 150 euro pentru reprezentanții PNL din secțiile de votare din Republica Moldova

Data:

spot_img

Un operator din partea PNL într-o secție din Republica Moldova pentru alegerile prezidențiale și parlamentare din România susține că i s-au cerut 150 de euro „cotizație” pentru a reprezenta partidul în Secție. Operatorii primesc 650 de euro pentru fiecare dintre cele trei rânduri de alegeri. Reacția Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din Guvernul României.

Petru Scutari este vicepreședinte pe probleme economice la Consiliul Raional Basarabeasca, Republica Moldova și a fost membru al comisiei diaspora din partea PNL la alegerile prezidențiale și parlamentare din acest raion. „Toți membrii secțiilor de la PNL în Republica Moldova, au fost preveniți că din salariul primit trebuie să transferăm pe conturile bancare ale unei persoane care îi reprezintă aici în Moldova câte 150 de euro, sub pretextul că trebuie de plătit cotizația de partid (cineva a auzit de așa cotizații?). Cei care nu dau această șpagă, mai departe vor fi retrași de partid de la secțiile de votare. Ceea ce au și facut cu vreo 10 persoane care nu au dorit să plătească această dijmă, inclusiv cu mine. Eu cred că conducerea partidului nu știe ce se întâmplă cu conducerea echipei din Republica Moldova”, spune Scutari pe Facebook.

Un membru operator în secțiile de votare din afara României primește 650 de euro pentru fiecare rundă de alegeri, banii fiind plătiți din bugetul de stat al României.  

Bani pentru partid?

L-am întrebat pe Scutari cine i-a cerut acești bani. „Banii au fost ceruți, pe un grup de whatsapp de către Cristina Lupu, secretarul PNL pentru Republica Moldova. Ni s-a cerut taxă 50 de euro pentru fiecare rând de alegeri, o așa zisă cotizație de partid. Ne-au cerut ca banii să fie virați în conturile personale ale Cristinei Lupu, nu ale partidului. Eu și alți opt membri operatori am refuzat să plătim și am fost scoși din secțiile de votare”, ne-a declarat Scutari.

În sprijinul afirmațiilor sale, el are o serie de fotografii de pe grupul cu pricina. Astfel, Lupu cere membrilor de pe grup câte 150 de euro drept „cotizație” sau taxă de susținător, banii urmând a fi virați în conturile personale ale Cristinei Lupu.

La remarca unui membru că un număr de cont nu este scris corect, Lupu a confirmat că sumele pot fi plătite inclusiv prin PayPal sau Revolut.

Fostul membru în secția de votare spune că pe grupul de whatsapp unde li s-au cerut „cotizația” de partid de 150 de euro era și Adrian Dupu, secretar de stat în Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova din partea PNL.

Secretarul de stat liberal nu crede

Dupu zice că face parte din peste 100 de grupuri de whatsapp și că nu crede că s-au cerut bani pentru a fi numiți oameni în secție. „Sunt în 100 de grupuri ale partidului. Nu cred că s-au cerut bani celor din secții, știu că s-au schimbat câțiva oameni pentru că nu au lucrat pentru partid. Scutari trebuia să mă sune pe mine dacă i s-au cerut bani și dacă e membru de partid. O să verific împreună cu dna Lupu. Sunt supărări și frustrări, dar nimeni nu m-a sunat să mi se plângă”, ne-a declarat secretarul de stat Adrian Dupu.

Cristina Lupu spune că nu vrea să discute despre bani și dacă sunt nelămuriri să citim statutul partidului. Am întrebat-o dacă a cerut „cotizația” de 150 de euro. „Nu vreau să comentez așa ceva. Domnul Scutari nu e membru de partid. L-am exclus din secție deoarece nu și-a îndeplinit atribuțiile de membru. Fiecare membru trebuie să citească statutul, ceea ce vă recomand și dumneavoastră”, ne-a declarat Lupu.

Propagandă pentru AUR

Apoi, ea a revenit și ne-a explicat că Scutari a făcut propaganda pentru AUR în republica Moldova și că a sprijinit socialiștii din țara vecină. „Nu sunt 9 membri schimbați, ci 7 și nu au fost înlocuiți din cauza banilor. Unele sunt rude cu Scutari. El este un escroc care trăiește din asta. Cotizația nu a fost hotărâtă de mine, ci de Biroul PNL, nu pot spune care e cuantumul acesteia. Cine a dorit a dat, cine nu, nu. Nu a fost nimeni obligat”, ne-a mai declarat Lupu.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related