Executivul român acuză autoritățile ruse că „încearcă cu disperare să schimbe traseul european al Republicii Moldova” | EurActiv.ro

Data:

spot_img

Premierul României, Marcel Ciolacu, a răspuns joi acuzațiilor purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, potrivit cărora România încearcă să „anexeze” Republica Moldova.

Șeful Executivului a precizat că „autoritățile ruse încearcă cu disperare să schimbe traseul european al Republicii Moldova”.

Propaganda „agresivă” a Rusiei, care deformează datele istorice și ignoră realitățile actuale, trebuie combătută prin toate mijloacele, astfel încât obiectivul de integrare al Republicii Moldova în Uniunea Europeană să se realizeze, se arată într-un comunicat de joi al guvernului, după ce miercuri purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a lansat mai multe acuzații la adresa Chișinăului și a României, susținând că aceasta vrea „să anexeze” Republica Moldova.

În perioada interbelică, teritoriul actual al R. Moldova a făcut parte din România. În prezent, cele două state au relații foarte apropiate, iar limba oficială a R. Moldova este româna, motive invocate des de Moscova pentru a susține că Bucureștiul dorește „anexarea” R. Moldova.

”Autoritățile ruse încearcă cu disperare prin propagarea unor știri false să schimbe traseul european al Republicii Moldova”, a declarat Marcel Ciolacu, încurajându-i pe toți liderii de la Chișinău să nu se lase „intimidați” de astfel de acțiuni.

Continuarea, în Euractiv.ro

Citește și: România, la cheremul birocrației: Miliardele europene, blocate în hățișul numirilor politice

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Guvernul României / Facebook)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Acuzații grave la adresa senatorului Pîrvulescu. Ce spun procurorii DNA | Aktual24

DNA aduce acuzații grave la adresa senatorului Pîrvulescu, fiind...

Moscova și încercarea de compromitere a referendumului din Republica Moldova INVESTIGAȚIE | Ziarul de Gardă

Moscova și încercarea de compromitere a referendumului din Republica...

Senatorul Eugen Pîrvulescu a fost ridicat de DNA

Senatorul Eugen Pîrvulescu a fost ridicat de DNA, vineri...