Exit poll Nicușor Dan: 45% voturi. Gabriela Firea: 24%, Piedone: 13%, Sebastian Burduja: 10%

Data:

spot_img

Exit poll Nicușor Dan a obținut 45% din voturi, potrivit sondajului la ieșirea la urne realizat de CURS-Avangarde. Actualul primar obține un nou mandat la Primăria Generală a Capitalei.

Citește și: Ziua alegerilor comasate. Votăm pentru Parlamentul European și pentru locale. LIVE TEXT

Nicușor Dan: Referendum pentru modificarea distribuirii banilor la sectoare

Niciodată politicienii nu câștigă alegeri, sunt câștigate de comunități. Azi am avut în București o comunitate care și-a dorit onestitate în funcția publică. Și-a dorit instituții care să lucreze pentru oameni, care și-au dorit dreptate.

Vreau să vă mărturisesc că sunt copleșit de responsabilitatea pe care mi-ați oferit-o și de speranțele pe care le puneți în noi. Niciodată nici eu și nici colegii care au venit în administrație cu mine nu ne-am bătut joc și nu ne vom bate joc de mandatul pe care ni l-ați dat.

Vreau să mulțumesc tuturor celor care au contribuit la campania asta și celor care au contribuit la campaniile din 2020, 2026, voluntarilor, oamenilor care au strâns semnături, celor care au dat bani, persoanelor publice care au girat cu numele lor pentru ceea ce facem”, a declarat Nicușor Dan, la finalul votului din 9 iunie.

Primarul general a afirmat că va declanşa un referendum pentru a se stabili cum se vor împărţi banii din Bucureşti, între Primăria Generală şi cele de sector.

„Cu aprobarea Consiliului General, voi declanşa un referendum local pentru cum se vor împărţi banii între Primăria Capitalei şi primăriile de sector. De ani de zile Bucureştiul are un deficit de dezvoltare, de ani de zile Primăria Capitalei este obligată să gândească mic, pentru că nu are bani să gândească mare.

Banii abia ajung pentru întreţinerea infrastructurii pe care deja o avem. Nu putem să ne gândim la extinderea transportului public, nu putem să ne gândim la noi corpuri de spitale, nu putem să ne gândim la noi corpuri pentru universităţile din Bucureşti, care ar putea să aducă zeci de mii de studenţi străini în Bucureşti şi să pună Bucureştiul pe harta academică.

În schimb, avem borduri peste borduri, pavele care înlocuiesc alte pavele şi panseluţe care înlocuiesc alte panseluţe”, a mai declarat Nicușor Dan. 

Firea, cu peste 20 de procente în urma lui Nicușor Dan

Candidata PSD, Gabriela Firea, ar fi obținut doar 24% din voturi, Cristian Popescu Piedone (PUSL) a adunat 13% din voturi, în timp ce Sebastian Burduja (PNL) a strâns 10% din voturi.

Citește și: Bărbat de 33 de ani, cercetat penal pentru că ar fi împărţit mită electorală

Exit poll Nicușor Dan: Alianța Dreapta Unită are 30%

La votul pentru Consiliul General al Municipiului București, Alianța Drepata Unită a obținut 30%, potrivit exit-pollurilor.

PSD a obținut 28%, PNL – 12%, AUR – 10%, PUSL – 7%, Reper – 6%.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

Statele Unite au început să blocheze site-uri false care răspândesc propagandă rusă

Guvernul american a blocat 32 de site-uri false care...

Scandal, rumoare, splendoare! Noua/veche descriere a lumii culturale de la noi (II)

După scandalul de la Opera Națională București, din 2016,...

Cum ajung banii rusești să influențeze alegerile din SUA

Procurorii din Statele Unite au pus sub acuzare doi...